Oda nézzenek!

2 órája

Újabb rekord, amit megdöntött a Hungarospa Hajdúszoboszló

Európa legnagyobb fürdőkomplexumának városát évről évre egyre többen keresik fel. Tavaly novemberben, idén viszont már októberben meglett Hajdúszoboszlón az egymilliomodik vendégéjszaka. Több mint egymillióan keresték fel a Hungarospa Hajdúszoboszló szolgáltatásait is.

Bekecs Sándor

Erre az évre sem veszített népszerűségéből Hajdúszoboszló, sőt! Az ország legnépszerűbb fürdőkomplexumát magáénak tudó hajdúsági város rendre a legnépszerűbb belföldi turisztikai célpontok élbolyában szerepel. Az elmúlt évek hagyományait követve idén is köszöntötték az egymilliomodik vendégéjszaka eltöltőjét. Tavaly novemberben, azelőtt október végére érték el ezt a vendégéjszakaszámot. A szerencsés vendégeket Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere és Kállai Zsuzsanna, a Hungarospa Hajdúszoboszló vezérigazgatója köszöntötte.  

hungarospa hajdúszoboszló, vendégéjszaka, gyógyvíz
Horváth József (középen) és felesége évente többször is igénybe veszik a Hungarospa Hajdúszoboszló szolgáltatásait
Forrás: Molnár Péter

Évente kétszer is Hajdúszoboszlóra látogat az idei egymilliomodik vendégéjszaka eltöltője

Az elmúlt évek hagyományait követve, ezúttal is a szálláshelyek neveztek meg egy-egy személyt, a nyertes nevét pedig a pénteki fogadáson húzták ki. A kétéjszakás kikapcsolódást ezúttal Horváth József és felesége nyerte el, akik tizenharmadik alkalommal szálltak meg a Mátyás Király Gyógy- és Wellness Hotelben, de már több mint húsz alkalommal látogattak el több napra az ország egyik legismertebb fürdővárosába.

Vácon élünk, de minden év tavaszán és őszén eljövünk ide, általában 5 éjszakára. Kiválóak a Hungarospa szolgáltatásai, a gyógyvíz jótékony hatását pedig saját magunkon is tapasztaljuk 

– árulták el a nyertesek.

Már több mint egymillióan látogattak el a hajdúszoboszlói fürdőbe

Az egymilliomodik vendégéjszaka ünnepségén Kállai Zsuzsanna, a Hungarospa marketing igazgatója ismertette a fürdőkomplexum idei eredményeit. Mint fogalmazott, a forró, csapadékmentes nyár a szabadtéri fürdőzésnek kedvezett, ennek megfelelően a Prémium Zóna 20 százalékos, az Aquapark 7 százalékos, míg a Thermal Camping 6 százalékos növekedést ért el, míg ezzel szemben az Aqua-Palace egyelőre lemaradásban van, de ezt az év végéig még behozhatja.  

hungarospa hajdúszoboszló, vendégéjszaka, gyógyvíz
A Hungarospa Hajdúszoboszló eredményeit Kállai Zsuzsanna marketingigazgató ismertette
Forrás:  Molnár Péter

– A gyógyfürdőben 200 ezernél is több gyógykezelés volt, október 15-tel bezárólag eddig 1 millió 243 ezer vendéget fogadtunk. Elmondható, sikeres évet fogunk zárni, de ez nemcsak a bevételeknek, hanem a költséghatékony gazdálkodásunknak és az ezek alapját képező energetikai beruházásoknak is köszönhető – összegezte a marketingigazgató.

Utóbbit kifejtve elmondta, a tavalyi évben 50-50 kilowattnyi napelemmel szerelték fel a három kúttelepüket, a Böszörményi úton pedig hamarosan megkezdi a termelést egy 800 kilowattos napelempark. Mindezeken túl valamennyi kiszolgáló létesítmény tetejére helyeztek el napelemeket, továbbá történtek a vendégek kényelmét, komfortérzetét szolgáló fejlesztések is, mint kemping vizesblokkjainak és konyhájának a felújítása, a mediterrán tengerpart világítótornyának megújítása vagy a gyógyfürdő tetőszigetelésének javítása. Megkezdődött továbbá az Aqua-Palace külső burkolatának is a felújítása, amely várhatóan jövőre készül el. A munkálatok alatt is üzemel majd a létesítmény.  

hungarospa hajdúszoboszló, vendégéjszaka, gyógyvíz
Czeglédi Gyula polgármester elmondta, a Hungarospa Hajdúszoboszló Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma
Forrás: Molnár Péter

Kiváló minőségű gyógyvíz várja a Hungarospa Hajdúszoboszló vendégeit

Az ünnepélyes nyereményátadó előtt Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere köszöntötte a megjelent vendégeket, vendéglátókat. Elmondta, a fürdő az elmúlt 25 év alatt nőtte ki magát városi fürdőből Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumává. – De nem szabad elvitatni az elődök érdemeit sem, hiszen a turisztikai fejlesztések is egyre bővítették a Hajdúszoboszló turisztikai kínálatát – emelte ki.

Hajdúszoboszló polgármestere az egymilliomodik vendégéjszaka sorsolása előtt beszélt arról is, jövő októberben lesz száz éve annak, hogy feltört a Hungarospa gyógyvize, amelynek jótékony hatását azóta több kutatás is igazolta, köztük a Debreceni Egyetem kutatásai is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában