Vádemelés

2024.02.07. 09:04

Egy félreértés miatt kapott nyolc napon túl gyógyuló sérülést karácsonyra Balmazújvároson egy fiatal

Egy félreértett beszélgetés okozta a bajt.

Haon.hu

A vád szerint erőszakoskodtak egy fiatal lánnyal Debrecenben

Forrás: MW-archív

A vádirat szerint a fiatalkorú férfi 2022. december 25-én Balmazújvárosban egy szórakozóhelyen tartott rendezvényen vett részt, ahol jelen volt a sértett is az unokatestvérével. Az eseményen a vádlott és a sértett is szeszes italt fogyasztott - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében. 

December 26-án hajnali 1 óra körüli időben a vádlott kiment az utcára, majd onnan a közeli térre sétált. Röviddel ezt követően a sértett és az unokatestvére is kimentek a szabadba. A sértett és rokona hallótávolságra volt a vádlottól, aki végig hallotta és félreértette a beszélgetésüket. Ingerült lett, odament a sértetthez és felháborodva számon kérte őt. A sértett válaszát a fiatalkorú elkövető sértőnek érezte, ezért ittas és felindult állapotban dühében jobb öklével nagy erővel megütötte a sértett arcát, aki ennek következtében a térkőburkolatra esett és elvesztette az eszméletét. A földön fekvő sértettet ezután a vádlott még meg is rúgta.

A sértett a fiatalkorú vádlott bántalmazása következtében 8 napon túl gyógyuló töréses sérülést szenvedett, amely maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyult.

Ez lehet a büntetés

Az ügyben a nyomozást a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a fiatalkorú elkövető ellen maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalát célzó vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben felfüggesztett fiatalkorúak fogháza büntetést szabjon ki és állapítsa meg, hogy az elkövető a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában