Vádemelés

2024.06.20. 08:22

Kegyetlenül akarta megbosszulni a szakítást a hajdú-bihari férfi, börtönbe mehet érte

A férfi ellen hamis vád bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség. A meg nem történt késelés ügyében a balmazújvárosi rendőrök nyomoztak.

Haon.hu

Hamis vád miatt mehet börtönbe a férfi

Forrás: Illusztráció / MW-archív

A vádirat szerint a bűncselekmény elkövetését megelőzően a vádlott élettársi kapcsolatban élt egy balmazújvárosi nővel, azonban az asszony szakított vele.

2024. április 10-én hajnalban a férfi Debrecenből telefonon felhívta a rendőrséget és azt állította, ő az ablakából látta, hogy Balmazújvárosban az érintett nő késsel megszurkálta élettársát. A vádlott nem nevezte meg az élettársat, aki gyakorlatilag ő maga volt - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében. 

Késelésnek nyoma sem volt

Mint írták, a bejelentést követően a balmazújvárosi rendőrök azonnal a helyszínre mentek, elszámoltatták az asszonyt, aki közölte, hogy a vádlott a volt élettársa, azonban nem tudja feldolgozni az élettársi kapcsolatuk megszakadását.

A helyszínen a rendőrök sem bűncselekményre, sem pedig szabálysértésre utaló körülményeket nem találtak.

Az eljárás során megállapítható volt, hogy a vádlott valótlanul vádolta bűncselekmény elkövetésével volt élettársát, a férfi beismerte a tettét.

Az ügyben a nyomozást a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a férfi ellen hamis vád bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság a többszörös visszaeső vádlottat börtönbüntetésre ítélje és mellékbüntetésül tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában