Évforduló

2024.07.02. 14:56

Idén már 20 éves a Debreceni Ítélőtábla

Az intézmény 2004. július 1-én jött létre, most ebből az alkalommal tartottak ünnepséget.

Haon.hu

A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 1997. évi LXVI. törvény, valamint az ítélőtáblák és a fellebbviteli ügyészi szervek székhelyének és illetékességi területének megállapításáról szóló 2002. évi XXII. törvény rendelkezett Magyarországon az ítélőtáblák visszaállításáról – tudatta portálunkkal közleményében a Debreceni Ítélőtábla.

Mint írják, Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2002. június 13-i ülésén a város polgármesterének előterjesztésére a város fogadókészségét nyilvánította ki a Debreceni Ítélőtábla létrehozására, és felajánlotta, hogy az elhelyezéséhez épületet vagy telket bocsát rendelkezésre. Külön megállapodás született arról, hogy a város 99 évre Debrecenben, a Révész téri tömb-rehabilitációra kijelölt területen építési telek ingyenes használati jogát biztosítja a Debreceni Ítélőtábla és a Debreceni Fellebbviteli főügyészség elhelyezésére.

Az alapító okirat tanúsága szerint az ítélőtábla alapításának dátuma 2004. július 1.

A Debreceni Ítélőtábla 2005. január 1-től kezdte meg működését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában