Sziréna

2024.06.27. 11:15

Szépen kérte a telefont, nem kapta meg, majd jött a feketeleves

Az elkövető Debrecen belvárosában vette el erőszakkal egy fiatal telefonját. A rendőrök nem tétlenkedtek, a rabló nem sokáig élvezhette zsákmányát.

Haon.hu

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett miatt folytatott eljárást egy pocsaji lakossal szemben – számolt be róla a police.hu. Mint írják, a gyanúsított a belvárosban ismerkedett meg egy 18 éves fiúval április 7-én hajnalban, akitől többször is el akarta kérni a telefonját. Miután a fiatal nem volt hajlandó odaadni neki, a rabló ezért taktikát váltott és kikapta a mobilt a kezéből, amit dulakodást közben a fiú visszaszerzett. A férfinek ez sem volt elég, megütötte a sértettet, és újra elvette a készüléket, majd elszaladt.

A rabló nem adta fel, erőszakkal elvette a telefont
A rabló nem adta fel, erőszakkal elvette a telefont
Forrás: police.hu

Hamar kézre került az elkövető

A járőrök még aznap előállították a 28 éves férfit, aki a kihallgatásán beismerő vallomást tett. A rendőrök a több mint 100 ezer forint értékű telefont egy füves területen megtalálták, és visszaadták a fiatalnak. A nyomozók a pocsaji lakost őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását, amit a bíróság elrendelt. A rendőrök elvégezték az eljárási cselekményeket, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek – olvasható a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában