Vádemelés

2024.06.26. 07:43

Vádemelés: kiderült, mennyit kaphat a Vágóhíd utcai halálos balesetet okozó fiatal

Frontálisan ütközött két személyautó 2023. január 7-én hajnalban Debrecenben, a Vágóhíd utcai felüljárón. A vétlen autóban utazó 21 éves sofőr a helyszínen életét vesztette.

Haon.hu

Vádemelés történt azzal a fiatal sofőrrel szemben, aki gyorsan hajtott és nekiütközött a szemből érkező autónak, amelynek vezetője a helyszínen meghalt – közölte portálunkkal a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

Vágóhíd utcai baleset: vádemelés történt a balesetet okozó 19 éves fiatal ügyében
Vágóhíd utcai baleset: vádemelés történt a balesetet okozó 19 éves fiatal ügyében
Forrás:  Napló-archív

A vádirat lényege szerint a 19 éves férfi 2023. január 7-én hajnalban, Debrecen belterületén vezette az autót, mellette egyik ismerőse ült és mindketten használták a biztonsági övet. Az egyik vasúti felüljárón az elkövető 85-90 km/h sebességgel közlekedett, azonban az út kanyarulatánál gyorshajtása és gyakorlatlansága miatt áttért a szemközti sávba, ahol autójának bal elejével nekiütközött az ott szemből szabályosan érkező járműnek.

Az ütközés erejétől a szemközti sávban haladó autó vezetőülése a becsatolt biztonsági öv ellenére kiszakadt a helyéről és a sértettel együtt az úttestre kiesett.  A jármű 21 éves vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A baleset során a vádlottnak és utasának könnyebb, nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. 

A vádlott súlyos KRESZ-szabályszegése miatt jött létre a baleset és következett be a sértett halála.

Vádemelés történt az ügyben

A Debreceni Járási Ügyészség az elkövetőt halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. 

Vádiratában mértékes indítványként rögzítette, hogy a Debreceni  Járásbíróság a férfit beismerése esetén 2 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélje és 3 évre tiltsa el a közúti járművek vezetésétől – olvasható a közleményben.

A baleset részleteiről korábban itt írtunk:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában