Eljárás

2024.07.04. 08:00

Jóváteheti bűnét a babakocsis tolvaj

Közvetítői eljárásra utalta a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség annak a nőnek az ügyét, aki agy boltból úgy lopott el öt pár cipőt, hogy a babakocsiba rejtette. A lopás miatti kár megtérült.

Haon.hu

Az ügyészségi határozat szerint az elkövető 2023 októberében egy Polgáron található botban nézelődött, majd öt pár márkás sportcipőt ellopott úgy, hogy azokat az általa tolt babakocsi alsó részébe tette, majd kitolta az üzletből. Ezzel összesen 141 ezer forint lopási kárt okozott. A kár úgy térült meg, hogy a rendőrség a nőtől lefoglalta a cipők árának megfelelő készpénzt és az ellopott lábbeliket – áll a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányságon a nőt kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Az elkövető beismerte a bűncselekmény elkövetését, megbánta tettét és vállalta, hogy erkölcsi jóvátételt nyújt a sértettnek, az üzlet képviselője pedig hozzájárult a közvetítői eljárás lefolytatásához.

Mint azt a főügyészség írta, a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség megállapította, hogy a törvényi feltételek fennállnak, ezért az eljárást hat hónapra felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

Az irányadó büntetőeljárási szabályok alapján, ha a közvetítői eljárás keretében a felek között megállapodás születik és megtörténik a jóvátétel, akkor a gyanúsítottal szemben a büntetőeljárást megszüntetik.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában