Vádemelés

2024.07.02. 08:58

Meghökkentő mesével próbálta kideríteni a hajdú-bihari ittas férfi, hogy van-e autója

Bíróság előtt kell felelnie a férfinak, aki egészen rossz módszert választott az adatgyűjtésre. A vádemelés megtörtént, büntetővégzést hozhatnak a vádiratok alapján.

Haon.hu

Hihetetlen sztorit talált ki a férfi

Forrás: MW-archív

A vádirat szerint az elkövető 2023. október 16-án, délután, mobiltelefonjáról felhívta a segélyhívó központot, és arról tett bejelentést, hogy meg nem nevezett személyek a nevében eladtak egy autót és az erről szóló okiratot helyette aláírták, az iratait pedig lefényképezték – olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében.

Bejelentése alapján a hajdúszoboszlói rendőrök a férfi által megadott helyszínre, egy nádudvari élelmiszerbolt elé mentek, de a bejelentő férfi olyan ittas volt, hogy nem tudtak vele beszélni.

A rendőri intézkedés során megállapították, hogy a bejelentés valótlan volt, ezért a vádlottal szemben büntetőeljárást kezdeményeztek.

A nyomozás során a férfi elismerte, hogy azért tett valótlan bejelentést, mert szerette volna megtudni, hogy van-e a nevén gépjármű. Ez azonban alkalmas volt arra, hogy a hatóságok közokirat-hamisítás miatt nyomozást indítsanak, ami azért nem történt meg, mert időben kiderült a megtévesztés.

A Debreceni Járási Ügyészség az elkövetőt büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetése vétségének kísérletével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a férfival szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában