Helyi kék hírek

2024.07.29. 11:57

Életveszélyben van a téglási melléképülettűzben megsérült férfi, vérre van szüksége

Mentőhelikopterrel szállították kórházba a súlyosan megsérült férfit. Megszólalt a téglási melléképülettűzben megsérült férfi, Kapusi Krisztián családja.

Nagy Emese

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, kigyulladt egy tizenhat négyzetméteres melléképület Tégláson, a József Attila utcában. Az esettel kapcsolatban megkerestük az Országos Mentőszolgálatot, és azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a helyszínre mentőegységet és mentőhelikoptert is riasztottak, egy 40 év körüli férfit súlyos sérülésekkel légi úton szállítottak kórházba. Vasárnap már a Debrecenben Hallottam Facebook-csoportban lehetett arról olvasni, Kapusi Krisztiánnak vérre van szüksége. „Hatalmas a baj! Vért kérünk! Mindegy milyen vércsoportod van, mert a TAJ számra leadva becserélik az övére! A vérre a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Égési osztályának van szüksége. Ott fogják műteni!” – áll a bejegyzésben. Megkerestük Krisztián testvérét, Kapusi Róbertet (nem volt olyan lelkiállapotban, hogy beszéljen a baleset körülményeiről), így végül a párja, Lányi Nikolett a Haon érdeklődésére elmondta, a téglási melléképülettűz sérültje jelenleg lélegeztetőgépen van, a testének 70 százaléka megégett a tűzben.

Kapusi Krisztián, a téglási melléképülettűz sérültje lélegeztetőgépen van
Téglás tűz vér
Kapusi Krisztián, a téglási melléképülettűz sérültje
Forrás: Kapusi Róbert-archív

Hogy van a téglási melléképülettűz sérültje?

Lányi Nikolett kérdésünkre megosztotta, a baleset szombaton délután 13 óra 30 perc körül történt, akkor vették észre, kigyulladt a tizenhat négyzetméteres melléképület, ahol Krisztiánnak volt kialakítva egy lakrész. A baleset körülményeiről nem kívánt nyilatkozni a család, de azt megtudtuk, a balesetet szenvedett férfi 37 éves, és a téglási gokartpályán dolgozik. 

Krisztiánnak sürgősen vérre van szüksége, mindegy, hogy milyen vércsoport, ugyanis azt a tájékoztatást kaptuk, ha eltér a Krisztián vércsoportjától, akkor kicserélik, az a lényeg, hogy legyen. A mai nap folyamán (hétfőn) kezdődnek a beavatkozások, egy hosszas műtétsorozat vár rá, ezért folyamatosan pótolni kell a vért

 – fogalmazott Nikolett, hozzátette: augusztus 12-én véradást szerveznek Krisztián részére Tégláson.

A véradáshoz szükséges adatok:

Név: Kapusi Krisztián

Szül: 1987.02.15.

Társadalombiztosítási azonosító (TAJ): 041 392 065

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában