Helyi kék hírek

2024.08.21. 11:39

Vonatok tetején ugráltak, egy fiút áramütés ért Berettyóújfaluban

Egy 15 éves fiú szenvedett súlyos-életveszélyes sérüléseket. A berettyóújfalui állomáson vasárnap történtek miatt a MÁV újra felhívja a figyelmet a felelőtlen viselkedés veszélyeire.

Kiss Dóra

Felmászott egy tehervonat tetejére, majd áramütés ért egy 15 éves fiút a berettyóújfalui vasútállomáson vasárnap – értesült a Hajdú Online. Az esettel kapcsolatban megkerestük a MÁV sajtóosztályát, munkatársaik beszámoltak az eset részleteiről. 

Áramütés ért egy 15 éves fiút a berettyóújfalui vasútállomáson vasárnap
Áramütés ért egy 15 éves fiút a berettyóújfalui vasútállomáson vasárnap
Forrás: Illusztráció / Napló-arcív

Augusztus 18-án vasárnap négy fiatal utazási szándékkal érkezett az esti órákban Berettyóújfalu vasútállomásra, de lekésték a vonatukat. Ezt követően a tiltó táblák ellenére üzemi területére léptek, majd az áramütésre figyelmeztető, tiltó jelzések figyelembe vétele nélkül a teherkocsik tetejére is felmásztak, azokról ugráltak. Az egyik 15 éves fiú ugrás közben olyan közel került a felsővezetékhez, hogy áramütés érte, melynek következtében lezuhant a kocsi tetejéről. A mentőket társai értesítették, életveszélyes sérülésekkel a helyi kórházba, majd a nagyfokú égési sérülései miatt további ellátásra egy másik egészségügyi intézménybe szállították – közölte a vasúttársaság. 

A berettyóújfalui Gróf Tisza István-kórház fenntartója a Debreceni Egyetem, az  M. Tóth Ildikó Sajtóközponttól azt a tájékoztatást kaptuk, a fiút még vasárnap este átszállították a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjába. Balázs Mária, a Borsod vármegyei kórház szóvivője a Haonnal azt közölte, hogy az intézmény munkatársai mindent megtettek a beteg gyógyulása érdekében, és a gondos, alapos kivizsgálást, illetve a magas szakmai színvonalú ellátást követően más intézményben folytatják a kezelését.

A berettyóújfalui eset kapcsán ismét figyelmeztet a MÁV

A MÁV felhívja a figyelmet arra, hogy a felelőtlen viselkedés idén már egy fiatal életét követelte, erről a vasúttársaság akkor közleményt is adott ki, melynek üzenete most is helytálló: 

  • Szigorúan tilos a járművek alá menni, alattuk átbújni, illetve azok tetejére felmászni!
  • Már önmagában az 5-6 méter magas jármű tetejéről való lecsúszás is súlyos sérüléseket okozhat, vagy akár halálos következménnyel is járhat. A villamos felsővezeték megközelítése is életveszélyes, 2 méteres távolságon belül halálos áramütést is okozhat. A felsővezeték, illetve a felsővezeték-hálózat más részeinek (oszlopok, kapcsolók) érintése életveszélyes.

A MÁV újból és újból kéri a szülőket és pedagógusokat, nyomatékosan hívják fel a fiatalok figyelmét arra, hogy vasútüzemi területen tartózkodni életveszélyes és tilos! – húzták alá.

Vasárnap Berettyóújfalunál egy halálos közúti baleset is történt:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában