Sziréna

2024.08.06. 11:57

Internetes csalókra csaptak le a balmazújvárosi rendőrök

A balmazújvárosi rendőrök a Mátrix Projekt keretében folytattak eljárást egy testvérpár ellen. A csalással vádolt nő és férfi szűk egy hónap leforgása alatt közel 500 ezer forintra tett szert.

Haon.hu

Egy nő tett feljelentést, miszerint tavaly márciusban vásárolt egy könyvet az interneten, de azt nem kapta meg, az eladót pedig azóta sem tudja elérni. A rendőrök csalás gyanúja miatt indítottak eljárást, és rövid időn belül azonosítottak két nagyecsedi lakost, akiket kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével – számolt be róla a police.hu.

Gyanútlan internetes vásárlóktól szereztek meg csalással pénzt
Gyanútlan internetes vásárlóktól szereztek meg csalással pénzt
Forrás: Illusztráció / MW-archív

Rendőrségi ügy lett a csalásból

Mint írták, a nyomozók megállapították, hogy számlájukra nemcsak ez az egy eset írható, közel 50 gyanútlan embert vertek át hasonló módszerrel. Mint kiderült, a testvérpár különböző internetes csoportokban olyan könyveket kínált eladásra, amivel soha nem is rendelkeztek. Minden esetben előre kérték a termékek árát, majd elérhetetlenné váltak, így összesen közel 500 ezer forint kárt okoztak.

A balmazújvárosi rendőrök a 22 éves fiút és 24 éves nővérét csalás miatt hallgatták ki, beismerő vallomást tettek. Velük szemben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában