Vérfagyasztó jelenet

2024.08.16. 11:38

Síneken ragadt egy autó Debrecenben – videóval!

Nézni is rossz, hát még benne lenni... Elképzelni sem tudjuk, milyen érzések kavaroghattak abban az autósban, aki nemrégiben egy debreceni vasúti átjárón próbált átkelni Debrecenben, majd a forgalom miatt a sínek között rekedt.

Haon.hu

A síneken ragadt egy autó Debrecenben, az esetet egy térfigyelő kamera is rögzítette – számolt be róla Facebook-oldalán a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség. 

Debreceni vasúti átjáróban hozott rossz döntést egy autós
Debreceni vasúti átjáróban hozott rossz döntést egy sofőr
Forrás:  Illusztráció / MW-archív

Ahogy az a bejegyzésben is olvasható, a videón látható autós egy debreceni vasúti átjáróban nem győződött meg arról, hogy biztonságosan át tud-e kelni a síneken az előtte feltorlódott kocsisor miatt.

Közel másfél percig volt kénytelen várakozni ott, és közben valószínűleg imádkozott azért, hogy ne jöjjön vonat. Próbálkozott, de se előre, se hátra, se oldalra nem tudott egérutat nyerni. 

Közel másfél percig várakozott a síneken, mire megindult a forgalom és ki tudott szabadulni, közben valószínűleg azért imádkozott, hogy egy vonat se tűnjön fel a láthatáron.

A rendőrség az eset kapcsán, valamint a hasonló esetek elkerülése végett több tanácsot is megosztott:

  • A vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad.
  • Biztosított vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a teljes sorompó mindként rúdja nyitott véghelyzetben áll, a fényjelző vagy hangjelző berendezés, jelzést nem ad, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér fényjelzést ad.
  • A vasúti átjáróban és közvetlenül vasúti átjáró előtt előzni TILOS. Csak akkor próbáljatok meg áthajtani a vasúti átjárón, ha kétséget kizáróan meggyőződtetek arról, hogy megállás nélkül meg tudjátok azt tenni.

Videó az esetről:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában