Óriási tűz

2024.08.13. 16:06

Lángoló szeméttelepről menekültek az emberek a vármegyehatárnál – fotókkal, videókkal

Tűz ütött ki kedden egy karcagi hulladékfeldolgozóban, a helyszínre a debreceni Katasztrófavédelmi mobil labor is kivonult. Óriási a füst, még a szomszédos Püspökladányból is jól lehetett látni.

Haon.hu

A sínek mellett csaptak fel a lángok

Forrás: Tóth Imre

Tűz keletkezett egy hulladékfeldolgozó telephelyen kedden Karcagon, a József nádor úton, a 4-es főút közelében. A tűzoltók a lángok megfékezésén dolgoznak, az épületet kiürítették, negyvenöt ember hagyta el a telephelyet  - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Tűz ütött ki egy karcagi hulladékfeldolgozóban
Tűz ütött ki egy karcagi hulladékfeldolgozóban
Forrás: Facebook

Németh Ádám elmondta: hulladékok gyulladtak meg az udvaron, a nagy hőhatás miatt a tűz átterjedt a készáruraktárra.

A lángok oltásán nagy erőkkel dolgoznak a környék több településéről riasztott tűzoltók - közölte. A helyszínre vonult a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, a debreceni Katasztrófavédelmi mobil labor is - tette hozzá.

Az ügyben tűzvizsgálati eljárás indul majd - tájékoztatta az MTI-t.

Az óriási füst még a szomszédos Püspökladányból is észlelhető, ahogy az alábbi képen is látszik.

karcag tűz
A karcagi hulladékfeldolgozóból induló füstoszlop, Püspökladányból nézve
Forrás: Mazsu István

Frissítés:

Megakadályozták a tűz terjedését szerda hajnalban azon a karcagi hulladékfeldolgozó telephelyen, amely még kedden gyulladt ki - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel. Mint írják, a tűz a József nádor úton, a 4-es főút közelében lévő hulladékfeldolgozó-telepen keletkezett. Az udvaron hulladékok gyulladtak meg, a nagy hőhatás miatt a tűz átterjedt a készáruraktárra. 

A legfrissebb információk szerint a tiszafüredi, szeghalmi, mezőtúri, hajdúszoboszlói, szolnoki, berettyóújfalui, mezőberényi, szarvasi, püspökladányi, valamint a karcagi hivatásos tűzoltók szerda reggelre megfékezték a lángokat. 

A munkálatokat a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában