Kék hírek

2024.07.19. 17:04

A pusztító tűz nyomai: ennyi maradt a bánki fehérjefeldolgozóból – fotókkal

A bánki fehérjefeldolgozó 400 négyzetméteres üzemépülete gyulladt ki péntek délután. A tüzet sikerült megfékezni, de az üzem tetőszerkezete teljesen leégett.

Haon.hu

Fehérjefeldolgozó üzemben keletkezett tűz Debrecen-Bánkon péntek délután, erősítette meg a Haon értesüléseit a hajdú-bihari katasztrófavédelem szóvivője. Papp-Kunkli Nóra elmondta, egy 400 négyzetméteres szendvicspanel épület gyulladt ki a helyszínen, ahová a debreceni tűzoltók mellett más egységeket is riasztottak.

Fehérjefeldolgozó üzem gyulladt ki Bánkon
Fehérjefeldolgozó üzem gyulladt ki Bánkon
Forrás: katasztrófavédelem

A katasztrófavédelem honlapja 17 óra után nem sokkal azt írta, az épület tetőszerkezete már leégett. 

A debreceni hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkeztek elsőként a helyszínre, négy vízsugárral, a csarnok több oldaláról kezdték oltani a lángokat. A helyszínre Hajdúböszörményből, Nyíradonyból és Hajdúnánásról is érkeztek egységek.

Fehérjefeldolgozó üzem gyulladt ki Bánkon
A füstöt messziről is jól lehetett látni
Forrás: Facebook / Debrecenben Hallottam

Papp-Kunkli Nóra tájékoztatása szerint a tüzet időközben sikerült megfékezni, a helyszínen már az utómunkálatok zajlanak.

A munkálatok közben az üzem melletti erdőben is tűz ütött ki, foltokban égett az avar, ennek lángjait két puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal oltották el.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a helyszínről senkit nem kellett kórházba szállítani.

A lenti fotókon látszik csak igazán, mekkora pusztítást végzett a tűz a csarnokban.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában