Vádemelés

2024.08.09. 08:51

Internetes hirdetésekkel csalt ki pénzt a sértettektől egy férfi, hajdú-bihari rendőrök buktatták le

A salgótarjáni férfi a két sértettnek több mint 200 ezer forint kárt okozott.

Haon.hu

Hamis internetes hirdetésekkel kívánt pénzhez jutni egy salgótarjáni férfi, a csalás során két embert is megkárosított – közölte portálunkkal a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség. Mint írják, a vádirat szerint a vádlott 2023. szeptember 30-án eltérő időpontban egy internetes portálon eladásra kínált két különböző típusú videókártyát, azok azonban nem voltak sem a tulajdonában, sem pedig a birtokában, így a vásárlókat tévedésbe ejtette.

A hirdetésekre két sértett jelentkezett, akikkel a vádlott közölte a vételárat és azt a bankszámlaszámot, amelyre a vételár átutalását kérte.

Mindkét sértett előre átutalta a megadott számlaszámra a vételárat, azonban a vádlott a videókártyákat nem küldte meg a vevők részére és ezzel több mint 200 ezer forint kárt okozott a sértetteknek, amely nem térült meg.

A salgótarjáni férfi egy hitelintézetnél az egyik ismerőse nevére nyittatott bankszámlát, azonban az érintett személynek nem volt tudomása arról, hogy azt a vádlott bűncselekményhez kapcsolódó tranzakciókhoz használja fel. Az ügyben a nyomozást Hajdúnánási Rendőrkapitányság folytatta le. 

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlott ellen kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Hajdúböszörményi Járásbíróságra. A büntetővégzés meghozatalát célzó vádiratban azt indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki és a sértettek által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában