Kék hírek

2024.08.22. 08:00

A pofátlanság csúcsa, amit egy balmazújvárosi rabló csinált

Jótevője tárcáját nyúlta le egy férfi, aztán amikor szánokérték, még neki állt feljebb. Az ügyészség vádat emelt a májusi rablás ügyében.

Haon.hu

Vádat emelt a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség egy férfi ellen, aki rablással köszönt meg egy szívességet Balmazújvároson még tavasszal.

A rablás ügyében a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság nyomozott
A rablás ügyében a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság nyomozott
Forrás: illusztráció / MW-archív

Lecsapott a tárcára a potyafuvar után

A vádirat szerint a vádlott és a vele lévő személy május 6-án 21 óra körül gyalogolt a városban, amikor észlelték, hogy közeledik feléjük egy személygépkocsi. A vádlottal lévő személy felismerte a sértettet, akivel jó viszonyban volt, megállította őt, és arra kérte, hogy vigye el őket Balmazújváros egy másik részére. A sértett belement, az ismerős férfi beült a jobb oldali első ülésre, míg a vádlott a jobb oldali hátsó ülésen ült. Miután a megadott helyre értek, a sértett kérte a két férfit, hogy szálljanak ki az autóból, azonban erre egyikük sem reagált. Ekkor a sértett kiszállt, odament az autó jobb oldali hátsó ajtajához, kinyitotta, és ismét felszólította a vádlottat, hogy szálljon ki – részletezi az ügyészség csütörtöki közleménye.

A vádlott ekkor észrevette a járműben a két első ülés közötti boxban a sértett pénztárcáját, és azt elvéve kiszállt. A sértett mindezt észrevette, azonnal felszólította, hogy adja vissza. A vádlott viszont ezt tette meg, a sértett azonban vissza akarta venni az értékeit, ezért a vádlott, hogy megtartsa a tárcát, a mellkasánál fogva ellökte sértettet.

A közlemény szerint a vádlott ezután kivett a tárcából 70 ezer forint készpénzt, majd azt a benne lévő okiratokkal, bankkártyával a gépkocsi közelében eldobta, és elindult a helyszínről. A sértett a vádlott után ment, kérte vissza a pénzét, azonban ekkor a vádlott dulakodni kezdett a sértettel, őt úgy meglökte, hogy a földre esett, melynek következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A vádlott ezután elmenekült a helyszínről.

A férfi 70 ezer forint kárt okozott a sértettnek, melyből lefoglalás útján 40 ezer forint megtérült, illetve a pénztárca a benne lévő okiratokkal együtt visszakerült a sértetthez.

A sértett ismerőse időközben kiszállt az autóból, azonban nem tudott előzetesen a vádlott által elkövetett bűncselekményről.

7 év fegyházat kaphat, de nem csak a rablás miatt

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső vádlott ellen rablás bűntette, közokirattal visszaélés vétsége és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban mértékes indítványként azt rögzítette, hogy amennyiben a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, őt a járásbíróság 7 év fegyházbüntetésre ítélje és 7 évre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, továbbá 30 ezer forint erejéig rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában