Sziréna

18 órája

Megszólalt, és szemtanúkat keres a Bodaszőlőnél felborult kocsi sofőrje – fotókkal, videóval

Elhagyta a kórházat a férfi, aki szerda reggel felborult az autójával. A bodaszőlői baleset érintettje könnyebb sérüléseket szenvedett, most cserbenhagyásra hivatkozva szemtanúkat keres.

Balogh Efraim

Ijesztő baleset Bodaszőlőnél: beleborult egy autó a bozótosba szerda reggel

Forrás: Napló-archív

Az út melletti bozótosba borult egy autó Bodaszőlőnél szeptember 25-én, szerda reggel a 35-ös főúton, számolt be róla portálunk. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása alapján egy 30 év körüli férfit könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba - írtuk, itt azonban nem ért véget a történet... A sofőr még aznap posztolt a Debrecenben Hallottam csoportba, miszerint szemtanút, illetve menetrögzítővel felszerelt autót keres, amely Hajdúböszörmény-Debrecen vonalon haladt a baleset reggelén 4:45 és 5:05 között. Állítása szerint ugyanis cserbenhagyás történt, majd a bejegyzésben ezt részletezte: – Mielőtt elkezdünk előzni, nézzünk már a tükörbe, mert valaki már éppen előz… Köszönöm, ha magadra ismersz és jelentkezel, neked emelkedik kicsit a biztosítás, nekünk pedig nem esik ki több százezer, amit a 9 hónapos kisfiunkra is fordíthatunk… – írja Szabó Dénes.

baleset bodaszőlő, baleset, debrecen, hajdúböszörmény, haon
A Bodaszőlő közelében balesetet szenvedő sofőr elmesélte, hogyan élte meg a történteket, most pedig szemtanúkat keres
Forrás:  Napló-archív

Részletesen beszélt a balesetről

Megkerestük az érintettet, hogy ossza meg velünk, mire utalt pontosan a bejegyzésében. A férfi elmondta, hogy Hajdúböszörményből haladt Debrecen felé a baleset reggelén, nem messze a bodaszőlői elágazás előtt, ahol egy kocsisort ért utol.  

A kb. 70-nel közlekedő, háromautós „vonatozást” utolérve elkezdtem az előzést még bőven az »előzni tilos« szakasz előtt, majd mire a kocsihoz értem, az kirakta az irányjelzőt, és már húzta is át a kormányt

 – állította a balesetet elszenvedő sofőr.

Most szemtanúkat keres

Azt is részletesen elmesélte, hogyan borult fel, mint mondta, muszáj volt lehúzódnia, hogy elkerülje az ütközést, emiatt leért a kerék a földes útra, majd néhány méter múlva vélhetően a szintkülönbség dobhatta meg a kocsi hátulját. Ekkor már elmondása szerint nem tudta „megfogni” az autót, míg az meg nem állt az egyre jobban mélyülő árokban, fejjel lefelé.

– Körülnéztem, mi történt, majd kis füstöt érezve lekapcsoltam a lámpát és leállítottam a kocsit. Kikapcsoltam az övet, majd láttam, hogy csak felfelé tudok kimenni a vezető oldali ajtón, az utas oldalon feküdt az autó. Az útra kiérve megdöbbenve láttam, hogy senki nem állt meg. 

Pár másodpercre rá jött egy kocsi szintén Böszörmény felől, akit sikerült leintenem, a vezetője hívott segítséget. A fejemen és bal csuklómon néhány üveg okozta karcon kívül más bajom nem lett „csak” a sokk, hogy nem állt meg, aki kihajtott elém…

 – osztotta meg velünk Szabó Dénes.

A 30 év körüli férfi bevallása szerint sem a rendszámot, sem az előtte haladó autó típusát nem tudta beazonosítani, mondván, számára az volt az elsődleges, hogy szabályosan, illetve biztonságosan haladjon és előzzön, s azért keres szemtanúkat, mert úgy véli, cserbenhagyták. Kerestük a rendőrséget, hogy történt-e bejelentés, esetleg indult-e eljárás az ügyben, egyelőre nem kaptunk választ.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában