Vendéglátás

2 órája

Megkérdeztük, hogy végleg bezárt-e a debreceni Barabás Étterem

Értesüléseink szerint bezárt a Vár utcai, ikonikus vendéglő. A Barabás Étterem még 1968-ban nyitott Várkapu néven, ami Debrecen első önkiszolgáló vendéglátóhelye volt.

Nagy Emese

A Barabás Étterem a jövőben is elegáns vendéglőként fog működni

Forrás: Czinege Melinda

A napokban arról értesült a Haon, hogy egy jó ideje bezárt a Barabás Étterem. A hír hallatán igencsak meglepődtünk, ugyanis a Vár utcán található vendéglátóhely sok-sok éve kielégíti az odaérkező vendégek igényeit, mindemellett a Kossuth téren évente megrendező libanapok is az étteremhez köthető. Kíváncsiak lettünk, miért zárt be a Barabás Étterem. A témával kapcsolatban megkerestük Barabás Zoltán tulajdonost, aki telefonon elmondta: nem titok, a vendéglátóhely ideiglenes bezárt, ugyanis átalakul a tevékenységi kör.

A debreceni Barabás Étterem legkésőbb januárban ismét nyitva áll a vendégek előtt
A debreceni Barabás Étterem legkésőbb januárban ismét nyitva áll a vendégek előtt
Forrás:  Czinege Melinda

Mikor nyit ki a Barabás Étterem?

Továbbá Babarás Zoltán arról is beszámolt, a hétvégén még van egy rendezvényük, viszont hétfőtől kezdődik a Barabás Étteremben egy nagyobb átalakítás. 

Körülbelül 2 hónapja nincs az étteremben étlap szerinti étkezés, de rendezvényeket tartottunk az utóbbi hónapokban is. Reményeink szerint a felújítási és átalakítási munkák bő 2 hónapnál nem fognak tovább tartani, és decemberben, de legkésőbb januárban ki tudunk majd nyitni

 – mutatott rá. Kiemelve: átalakul a cég tulajdonosi köre is.

Jómagam is tulajdonos maradok, de az arányok változni fognak. A Barabás Étterem a jövőben is elegáns vendéglőként fog működni, minőségi szolgáltatással

 – emelte ki. Megjegyezte, maga az étterem 1968-ban nyitott, Debrecen első önkiszolgáló étterme volt, ami Várkapu étteremként üzemelt. Majd 1998-tól, immáron 26 éve Barabás Étterem néven várja és szolgálja ki a vendégeket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában