Bűnügyi akció

1 órája

Óriási fogás: Kiskorúakkal kereskedő bűnszervezetet kapcsoltak le a hajdú-bihari rendőrök – fotókkal, videóval

A hajdú-bihari rendőrök egy szervezett akció során öt helyszínen is lecsaptak. A bűnszervezet tagjait emberkereskedelem és szexuális erőszak miatt vették őrizetbe.

Haon.hu

A bűnszervezet egyik vezető alakja egy 27 éves hajdúböszörményi nő volt, aki régi és újdonsült ismerőseit könnyű pénzkereseti lehetőséggel kecsegtette. A lányokat szexuális tevékenység végzésére vette rá, legtöbbször minden pénzt elvett tőlük a légyottokat követően – olvasható a police.hu-n.

A bűnszervezet több kiskorút is szexre kényszerített
A bűnszervezet több kiskorút is szexre kényszerített
Forrás:  Police.hu

Vállalkozását azzal bővítette, hogy a már beszervezett kiskorúakat négy férfinak továbbértékesítette, akik ugyancsak szexre kényszerítették kiszolgáltatott áldozataikat

A bűnszervezet nem ismert kegyelmet

Az elkövetők sok esetben attól sem riadtak vissza, hogy kábítószerrel, alkohollal, gyógyszerekkel, akár fenyegetéssel vagy veréssel vegyék rá a lányokat az együttlétekre alkalmi partnereikkel.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága egy összehangolt akciót szervezett az elfogásukra 25-én hajnalban. A razziában a Cívis Közterületi Támogató Alosztály és a Készenléti Rendőrség Regionális Bevetési Igazgatóság Debreceni Osztályának munkatársai is közreműködtek. Az öt kerítőn kívül a bűnügyesek előállítottak egy 54 éves debreceni férfit is, aki a gyanú szerint rendszeresen fizetett a 11-12 éves lányokért, közülük többel akarata ellenére létesített szexuális kapcsolatot.

Az öt kerítőn kívül előállítottak egy 54 éves debreceni férfit is
Az öt kerítőn kívül előállítottak egy 54 éves debreceni férfit is
Forrás: police.hu

A bűnszervezet tagjait emberkereskedelem, az 54 éves férfit pedig szexuális erőszak miatt vették őrizetbe a nyomozók, az ügyészség indítványára pedig a bíróság letartóztatta őket.

A rendőrök kutatást tartottak a gyanúsítottak otthonaiban, közel 4 millió forintot, több száz vágyfokozó gyógyszert, adathordozókat és kábítószergyanús anyagokat foglaltak le.

A 4 millió forint mellett, több száz vágyfokozó gyógyszert, adathordozókat és kábítószergyanús anyagokat foglaltak le
A 4 millió forint mellett, több száz vágyfokozó gyógyszert, adathordozókat és kábítószergyanús anyagokat foglaltak le
Forrás: police.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában