Összefoglaló

2024.09.16. 07:00

Gyilkosság, majd egy robbanás is megrázta Hajdú-Bihart – fotókkal, videókkal

Az elmúlt hét bővelkedett sokkoló esetekben és sajnálatos tragédiákban egyaránt. Gyilkosság, robbanás és balesetek miatt szóltak a vármegyében a szirénák.

Haon.hu

A robbanás után a tűzoltók segítették a romok eltakarítását

Forrás: Napló-archív

Megdöbbentő esetek egész sora kísérte egymást az elmúlt héten Hajdú-Biharban, szinte minden napra jutott egy felkavaró hír, amelyet óriási érdeklődést váltott ki az olvasókból. Az egyik legfelkavaróbb eset kétség kívül Hajdúböszörményben történt, ahol szerda este egy férfi megölte a feleségét, megsebesítette az anyósát, majd a 4 éves kisfiával együtt elmenekült a helyszínről. A gyereket később a rendőrök épségben megtalálták a gyilkosság miatt körözött férfi egyik ismerősénél.

A gyilkosság miatt szökésben lévő férfit nagy erőkkel keresik a rendőrök
A gyilkosság miatt szökésben lévő férfit nagy erőkkel keresik a rendőrök
Forrás: Napló-archív

Mint írtuk, a férfi, Gál János, akit azóta is nagy erőkkel keres a rendőrség szeptember 11-én egy késsel megszúrta a feleségét és az anyósát. Az eset miatt 32 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett megmenteni, a helyszínen életét vesztette. Az idősebb nőt meg kellett műteni, amely után stabil állapotban van. A helybeliek természetesen megdöbbentek az esetet követően, fogalmuk sincs, mi állhat a tragédia hátterében.

Végignézhette a gyilkosságot a kisfiú

A Tények információi szerint a 32 éves nő még életben volt a mentők kiérkezésekor, de a testét és a nyakát ért szúrt sérülésekbe a helyszínen belehalt. A hírműsor szerint szerint az apa azt mondta az ismerősének, akinél a gyereket hagyta, hogy egy óra múlva eljön a kicsiért, de a szökésben lévő férfit azóta sem látták.

Később a hírműsornak nyilatkozott az a nő, akinél a gyilkosság után a férfi ott hagyta a gyereket. Mint mondta, a hajdúböszörményi feleséggyilkosság elkövetője ideges volt, remegett, a távozás előtt pedig ruhákat kért. Elhangzott, a férfi biciklin vitte a kisfiát az ismerőséhez. A nő azt mondta, látta az elkövetőn, hogy ideges volt, majd amikor ezt szóvá tette neki, a férfi azt felelte: a családi viták miatt ideges. A pénteki adásban elhangzottak szerint a megölt asszony nemrég szabadult a börtönből, úgy tudni, csalás miatt került rács mögé. Nyomkövetővel lehetett otthon, és a férje szerint azért is balhéztak, mert a felesége megcsalhatta. A késelést a gyermek is végignézhette.

Óriási robbanás rázta meg Vámospércset

Szombat éjszaka hatalmas robbanásban semmisült meg egy családi ház Vámospércsen, ráadásul további négy ingatlanban keletkeztek károk. Az egyik szomszéd szerint éjfél után néhány perccel történt a tragédia, mikor kiért egyből érezte, hogy szivárog a gáz. Nagy füstről számolt be, majd arról, beszélt, hogy a háznak akkor már nem volt oldala sem, a szétrobbant tető a földön égett. A tűzoltókat is ők értesítették.

Az ingatlanban egy idős nő élt, aki a Tények információi szerint egyedül lakott ott, mivel nemrégiben megözvegyült. Azt már a tragédia utáni órákban megírtuk, hogy az idős nőt súlyos-életveszélyes állapotban szállították kórházba. 

A szomszédos épületekben milliós károk keletkeztek, az egyik szomszéd házáról például levitte az összes cserepet, a bejárati ajtót kiszakította, ablakok törtek be, de az egyik érintett lakos még ennél is rosszabbul járt, ugyanis a háza lakhatatlanná vált, ami miatt ideiglenesen a lányához költözött.

Holttest a Homokkerti felüljárónál

Csütörtökön Debrecent sokkolta a hír, miszerint a Homokkerti felüljáró melletti füves területen egy holttestre bukkantak. A helyszínre rendőröket és mentőt riasztottak, ez keltett feltűnést az ügyben. Megkeresésünkre a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya azt közölte, hogy a Debreceni Rendőrkapitányság jelenleg is vizsgálja a haláleset körülményeit. Idegenkezűségre, bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel.

Síneken fekvő ember miatt állítottak le egy Debrecenbe tartó vonatot

Olvasónk számolt be róla, hogy egy Debrecenbe tartó személyvonatot kellett megállítani csütörtök éjjel, mint megtudtuk, egy ember feküdt a sínek között. Az olvasónk szerint egy hosszú, 10-15 másodperces vonatdudálás hallatszott a Bocskaikert vasútállomás felől, amelyet később egy szirénázó rendőrautó hangja követett. Az eset kapcsán megkerestük a MÁV sajtóosztályát, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy este 20:08-kor a Debrecenbe tartó személyvonat Bocskaikert megállóhely után megállt egy sínek között fekvő ember előtt, gázolás nem történt

Nem ez volt az egyetlen vonatokat érintő hír Hajdú-Biharban az elmúlt héten, ugyanis kedden kigyulladt egy Debrecenből induló szerelvény mozdonya is. Az utasokat szerencsére időben leszállították, majd a tüzet is sikerült eloltani, ám az eset miatt órákon át fennakadások voltak a közlekedésben.

Megsérült egy gyerek Püspökladánynál

Szombat délután nagy balesethez riasztották a hatóságokat Püspökladány közelébe, ahol egy baleset miatt teljes útzárat is elrendeltek. Mint az a katasztrófavédelem híradásából kiderült, két autó ütközött össze, amelyben összesen négyen utaztak. A baleset után az Országos Mentőszolgálat közlése szerint két könnyebb sérüléseket szenvedett személyt, köztük egy 10 év körüli gyermeket szállítottak kórházba.

Háztűz miatt került kórházba egy idős férfi

Még pénteken csaptak fel a lángok Debrecenben, a Medok utcában, ahonnan egy idős férfit kellett kórházba vinni. A harminc négyzetméteres ház és egy hat négyzetméteres melléképület teljes terjedelmében égett, a tüzet csak több vízsugárral tudták elfojtani. Az épületben három gázpalack is volt, amelyből az egyiket vissza is kellett hűteni.

Szemtanúkat keres a rendőrség

Ugyan nem az elmúlt héten történt, de a legfrissebb információk miatt ismét sok ember érdeklődését keltette fel az alábbi két eset. 

Országos elfogatóparancsot adtak ki a 14 éves Krisztofer ellen, akit korábban emberölési kísérlet miatt ítéltek el jogerősen. A debreceni születésű Krisztofer még 2022. november 3-án szúrt hátba kétszer is egy kiskorút Hajdúhadházon, emiatt egy évvel később 4 év javítóintézeti nevelésre ítélték. A Tényekben elhangzottak szerint most azért keresi a fiút a bíróság, mert megszökött a debreceni javítóintézetből. Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője a Tényeknek elmondta, mivel a fiú a késelés idején még csak 12 éves volt, speciális szabályok vonatkoztak rá, emiatt kapta a 4 év javítóintézeti nevelést. A hírműsorban elhangzott, érthetetlen a fiú szökése, mert jól viselkedett az intézetben, ezért kapott úgynevezett kedvezményt, azaz járdasepregetést, amikor kereket oldott.

Egy Debrecen és Hosszúpályi között történt halálos gázolás ügyében keres szemtanúkat a rendőrség. A baleset még augusztus 27-én, az esti órákban történt. Az eset során az elütött kerékpáros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában