Kék hírek

2024.09.10. 20:09

Megszökött a debreceni javítóból, ezért körözik a 12 évesen késelő Krisztofert – videóval

Országos elfogatóparancsot adtak ki ellene. A most 14 éves fiú járdasepregetés közben lóghatott meg a debreceni javítóintézetből.

Haon.hu

Ahogy arról a Haon is beszámolt, elfogatóparancsot adott ki a Debreceni Törvényszék még szeptember 5-én egy 14 éves fiú ellen, akit korábban emberölési kísérlet miatt ítéltek el jogerősen. A debreceni születésű Krisztofer még 2022. november 3-án szúrt hátba kétszer is egy kiskorút Hajdúhadházon, emiatt egy évvel később 4 év javítóintézeti nevelésre ítélték. A keddi Tényekben elhangzottak szerint most azért keresi a fiút a bíróság, mert megszökött a debreceni javítóintézetből. 

A debreceni javítóintézet – innen szökött meg az emberölési kísérlet miatt elítélt Krisztofer
A debreceni javítóintézet – innen szökött meg az emberölési kísérlet miatt elítélt Krisztofer
Forrás: Tények

Beletört a penge az áldozat hátába

2022 novemberében hazafelé sétált három diák, amikor arra tekert biciklivel az elkövető. Kötekedve szólt oda az egyik tanulónak, aki akkor 13 éves volt: azt mondta, megveri és megöli, ezután eltekert. A diákok nem vitatkoztak, mentek tovább, az agresszív fiú azonban újra megjelent, és hasba vágta áldozatát – idézte fel az eset körülményeit a hírműsor. Dulakodtak, majd a három fiú továbbment, a 12 éves támadó viszont utánuk eredt, ekkor történt a késelés.

A megszúrt gyereket kórházba vitték, testéből az orvosoknak kellett kiműteniük a pengét.

„Kedvezményt” kapott a javítóintézetben

Mivel a fiú a késelés idején még csak 12 éves volt, speciális szabályok vonatkoztak rá, emiatt kapta a 4 év javítóintézeti nevelést. – A fiatalkorú a jogerős büntetését töltötte a javítóintézetben, ahonnan megszökött, ezért a bíróság országos elfogatóparancsot bocsátott ki ellene – mondta el Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője. A Tények úgy tudja,

érthetetlen a fiú szökése, mert jól viselkedett az intézetben, ezért kapott úgynevezett kedvezményt, azaz járdasepregetést, amikor kereket oldott.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában