A tárgyalóteremből

5 órája

Kislányt fogdosott egy férfi Hajdúszoboszlón

Egy félrement pásztoróra után szemelte ki a vádlott a kiskorú lányt. Hiába tiltakozott a sértett – a vádlott most szexuális kényszerítés miatt felelhet.

Haon.hu

A vád szerint hiába tiltakozott a gyermek, a férfi tovább próbálkozott (a kép illusztráció!)

Forrás: Illusztráció: MW-archív

Szexuális kényszerítés vádjával áll bíróság elé az a 31 éves férfi, aki a vád szerint tavasszal egy 12 éves lányt fogdosott a hajdúszoboszlói vasútállomás közelében – tudatta a Debreceni Törvényszék. Előkészítő ülést tart a Hajdúszoboszlói Járásbíróság jövő héten annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben szexuális kényszerítés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

vonat Hajdúszoboszló haon Vonattal érkezett a később szexuális kényszerítés bűntettével vádolt férfi Hajdúszoboszlóra
Vonattal érkezett a később szexuális kényszerítés bűntettével vádolt férfi Hajdúszoboszlóra
Forrás:  Illusztráció: MW-archív 

Nem vette figyelembe az elutasítást a szexuális kényszerítés bűntettével vádolt férfi

 A vádirat lényeget szerint a férfi 2024. április 1-jén azért utazott Debrecenből Hajdúszoboszlóra, mert egy internetes oldalon szexuális szolgáltatását hirdető ismeretlen nővel találkozót beszélt meg. A vádlott a szexuális vágyának kielégítése érdekében aznap délután vonattal érkezett a szoboszlói vasútállomásra, és a prostitutálttal egy közeli fás-bokros területre sétáltak. Itt a férfi az előzetesen kialkudott pénzt átadta a nőnek, azonban közöttük a szexuális aktusra végül nem került sor.

Útjaik különváltak, majd a vádlott – akinek szexuális vágya kielégítetlen maradt – visszament a vasútállomás épületébe, ahol felfigyelt a 12 éves sértettre, aki a peronon sétált két, nála is fiatalabb kislánnyal. A vádlott ekkor elhatározta, hogy a 12 évessel sértettel fogja kielégíteni a szexuális vágyait – tartalmazza a vádirat.

A férfi a lányt és a vele lévő két 6 éves gyermeket követni kezdte. Abban az időben a vágányok közötti peronon utasok nem tartózkodtak és vonat sem várakozott. A kislány és a két gyermek hazafelé tartott, így távolodtak az állomás épületétől, azonban hátra pillantva észlelték, hogy a vádlott követi őket, ettől valamennyien megijedtek. A vádlott ráköszönt a sértettre és egy darabig a gyerekek mellett haladt. Jelezte, hogy puszit vagy csókot akar a 12 éves lánytól, erre az nemmel válaszolt és folytatta útját a gyermekekkel.

Hajdúszoboszló rendőr haon
Végül a rendőrök fogták el a férfit
Forrás:  Illusztráció: MW-archív 

A férfi kérte a sértettet, hogy adja meg neki a közösségi oldalának az elérhetőségét. A sértett megállt, ekkor a vádlott a kislány testi közelségét és figyelmének elterelését kihasználva a másik kezével a sértett akarata ellenére megmarkolta a fenekét. A lány ettől még jobban megijedt és két kézzel ellökte magától a vádlottat, majd a két gyermekkel sietősebb tempóban megindult. A vádlott továbbra is követte a három gyereket, ismét megállította őket, és megérintette a kiskorú sértettet a mellkasán, majd a mellét a ruháján keresztül végigsimította. A lány tiltakozott és ellépett a vádlott további, súlyosan szeméremsértő mozdulatai elől.

A megrémült lány a két kisgyermekkel hazáig szaladt, ahol az otthon tartózkodó szüleinek és testvéreinek sírva mondta el a velük történteket. Hozzátartozói ezt követően visszaindultak a vasúti sínek környékére, ahol megtalálták a vádlottat, akit a rendőrök kiérkezéséig visszatartottak.

Mint akkor írtuk, a helyi járőrök percekkel később elfogták a 31 éves férfit, akit előállítása után a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányságon szexuális kényszerítés miatt gyanúsítottként hallgattak ki. Őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában