Ítélet

4 órája

Baráti italozással kezdődött az este, kegyetlen gyilkossággal fejeződött be

A Debreceni Ítélőtáblán mondtak ítéletet a gyilkos férfi ügyében.

Haon.hu

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2024 áprilisában a vádlottat különös kegyetlenséggel védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 20 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ítéletet most a Debreceni Ítélőtábla ülésén döntötték el – derült ki a Debreceni Ítélőtábla közleményéből.

A vádlottat első fokon emberölés bűntette miatt 20 év fegyházbüntetésre ítélték
A vádlottat első fokon emberölés bűntette miatt 20 év fegyházbüntetésre ítélték
Forrás:  Illusztráció / MW-archív

Baráti italozásból emberölés

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett azonos munkahelyen dolgoztak, illetve a magánéletben is baráti kapcsolatban álltak. 2022 novemberében a sértett felkereste lakásán a vádlottat azzal a céllal, hogy a jelenléti ívet aláírassa vele, ezt követően pedig pálinkázni kezdtek. Egy idő után mindketten ittas állapotba kerültek, majd ismeretlen okból összeszólalkoztak. 

A vita odáig fajult, hogy a vádlott többször arcon ütötte a fotelben ülő sértettet, aki az alkoholmérgezés szintjével határos ittassága miatt már alig tudott mozogni. A vádlott ezután felsőtestével ráhajolt, leszorítva tartotta, majd a magához vett zsebkéssel többször megszúrta a nyakát, és olyan mélyen vágott, hogy fel is hasította azt.

A eseményeket a nappaliban elhelyezett kamera végig rögzítette. A bántalmazást követően a vádlott a hálószobába ment aludni, a sértett pedig a sérülései következtében a helyszínen meghalt.

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában