Vádemelés

2 órája

Drogos rémálom Hajdú-Biharban: kisbabával autózott a bódult ételfutár

Az eset 2023 őszén történt, a férfit végül Hajdúsámsonban kapcsolták le a rendőrök. Az ételfutár ellen most emeltek vádat, felfüggesztett börtönt kaphat.

Haon.hu

Vádat emelt a debreceni ügyészség egy férfi ellen, aki engedély nélkül, bedrogozva vezette a céges autóját úgy, hogy a 11 hónapos kisfiát is magával vitte. A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség keddi közleménye ismertette a vádiratot: e szerint a férfi egy debreceni élelmezési cégnél ételfutár, a munkába járáshoz és a munkavégzéshez a társaság teherautóját használta.

Vádat emeltek egy ételfutár ellen, aki bedrogozva vitte el a céges autót, a 11 hónapos kisfia is mellette volt
Vádat emeltek egy ételfutár ellen, aki bedrogozva vitte el a céges autót, a 11 hónapos kisfia is mellette volt
Forrás: illusztráció / Shutterstock

Tavaly november 1-én munkaszüneti nap volt, amikor a társaság is zárva tartott. Az elkövető délelőtt engedély nélkül, magáncélból használta a céges járművet, úgy, hogy a vezetés előtt kábítószert fogyasztott, ráadásul utasként a 11 hónapos kisfiát szállította. A vádlottat röviddel az elindulása után Hajdúsámsonban rendőri intézkedés alá vonták, a táskájában gyanús növényi törmeléket és digitális mérleget találtak, amiért a férfit előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A kisfiút közben épségben hazavitték a családtagok. Mivel az elkövető a kisgyermeket nem biztonsági ülésben szállította, emiatt vele szemben külön szabálysértési eljárás indult – írta az ügyészség.

A rendőrségen alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív lett, ezért a férfival szemben további orvosi vizsgálatokat végeztek, és megállapították, hogy a vezetéskor bódult állapotban volt.

Felfüggesztett börtönt kaphat az ételfutár

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő férfit jármű önkényes elvételének bűntettével és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, továbbá határozotti időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában