Kék hírek

3 órája

Szerencsétlen baleset: forró fürdő miatt halt meg egy idős nő Debrecenben

A családnak az tűnt fel, hogy az asszony nagyon sokáig van a fürdőszobában. A helyszínre mentőhelikoptert is riasztottak, a nőt azonnal a debreceni kórházba szállították.

Haon.hu

Szörnyű baleset történt október 13-án a nyíregyházi Legyező utcában: egy idős nő fürdés közben  véletlenül magára engedte a forró vizet, aminek következtében elájult – számolt be a Metropol. A cikk szerint a nő családtagjainak az tűnt fel, hogy az asszony hosszasan időzik a fürdőszobában, ekkor vették észre, hogy nagy a baj. Azonnal riasztották a mentőket, akik mentőhelikoptert küldtek a helyszínre. A nőt a lap szerint a debreceni égési centrumba szállították, ahol október 14-én, hétfő éjjel meghalt.

mentőhelikopter debrecen
Az idős nőhöz mentőhelikoptert kellett riasztani
Forrás: illusztráció / MW-archív

Ennek kapcsán azt írták, a forró fürdők számos veszélyt jelenthetnek az idősebb generáció számára. A túl magas hőmérséklet ugyanis extra megterhelést jelent a szívnek, így azoknál, akik szív- és érrendszeri problémákkal küzdenek, fennáll a veszélye, hogy elájuljanak a zuhanykabinjukban vagy a fürdőkádjukban. A forró vizes fürdés miatt ugyanis az erek kitágulnak, és a szívnek erősebben kell pumpálnia a vért a keringés fenntartásához.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában