Kék hírek

2 órája

Vasvillával szúrtak szemen egy férfit Püspökladányban

Azért pattant ki balhé, mert a vádlott nem akarta, hogy a prostituáltként dolgozó feleségéhez bemenjen a férfi. A szúrást dulakodás követte a püspökladányi házban, életveszélyes sérülés lett a vége.

Haon.hu

Vádat emelt a hajdú-bihari főügyészség egy férfi ellen, aki vasvillával szúrt szemen egy embert 2022 őszén Püspökladányban, tájékoztatott a főügyészség csütörtökön.

Börtönt kér az ügyészség a vasvillával támadó püspökladányi férfire
Börtönt kér az ügyészség a vasvillával támadó püspökladányi férfire
Forrás: illusztráció / Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott és élettársa egy püspökladányi családi házban éltek, ahol a férfi tudtával és beleegyezésével a nő prostitúciós tevékenységet végzett. Az interneten is hirdette magát és időnként a vádlott lánya is segített neki a partnerszerzésben.

2022. október 10-én hajnalban személygépkocsival három férfi érkezett a püspökladányi házhoz, közülük ketten bementek, azonban otthon volt a vádlott is, aki agresszívan lépett fel velük szemben, ezért a férfiak elmentek.

Kis idő múlva a két férfi ismét visszament a házhoz, ahol már csak a nő volt jelen, azonban a vádlott az utcán, a közelben várt, és figyelte az eseményeket. Amikor meglátta, hogy a két férfi újra bemegy a házba, egy nagy fadarabbal dühösen beszakította a bejárati ajtót, és megöléssel fenyegette őket.

Ezután a vádlott egy vasvillával támadt a sértettre úgy, hogy a vasvilla egyik ága a sértett jobb szemébe hatolt

– írta az ügyészség

A vádlott és a sértett között dulakodás alakult ki, a lakásban a padlóra kerültek, ahol a vádlott puszta kézzel tovább bántalmazta a sértettet.

A sértett a vádlott bántalmazása következtében súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett, a vádlott által használt eszköz az emberi élet kioltására is alkalmas – áll a közleményben.

Börtönt kérnek a püspökladányi vasvillásra

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlott ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban indítványozta, hogy a törvényszék a vádlottat börtönbüntetésre ítélje és mellékbüntetésül tiltsa el a közügyek gyakorlásától, továbbá az eszközként használt vasvillát kobozza el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában