Helyi közélet

2008.05.22. 16:06

Debreceni olvasónk írja: Mi nem kértünk digitális televíziót

<p>Mint írják, a Sport 1 és Sport 2 műsort digitálisan több pénzért akarják továbbítani a nagyérdemű Tv előfizetőknek. Miért? Mi az, hogy digitális kötelezettség? Mi köze az előfizetőknek az Önök megromlott viszonyához a Chello Zrt.-vel?</p>

Tisztelt TvNetWork Nyrt!

A Napló május 3-ai számában megjelent válaszuk egy olvasó panaszára. Mint írják, a Sport 1 és Sport 2 műsort digitálisan több pénzért akarják továbbítani a nagyérdemű Tv előfizetőknek. Miért?

Mi az, hogy digitális kötelezettség? Mi köze az előfizetőknek az Önök megromlott viszonyához a Chello Zrt.-vel?
Mit jelentsen az, hogy Önök széles körű felmérést végeztek? Elmondták az előfizetőknek, hogy azokat a csatornákat melyeket eddig néztek, ezután majd sokkal többért nézhetik? Erre az előfizetők önként és dalolva biztatták Önöket, vegyék csak ki a csatornákat, mert többet akarnak fizatni? Nézzük a szigorú tényeket:
Önök megjelentették színes tájékoztatójukat Téli álomár címen. Ebban a tájékoztatóban a televíziós csatornakínálatról van szó, internetről és kábeltelefonról.
Amikor Önök megjelentek Debrecenben, mi, TvNetWork előfizetők – ki-ki pénztárcája szerint – szerződtünk a csatorna kínálatukra. A csatorna kínálaton belül Önök létrehoztak két csomagot: mini és alapcsomag címen.

Mindegyik csomagnál (melyhez Önök nagyon ragaszkodnak), meg volt határozva, mely csatornák tartoznak bele, és ez nem a tyúk és tojás példázata, mi adott csatornákra fizettünk elő.

A szerződéssel kapcsolatban pedig: az jóval a belépés után érkezett meg, már azután, hogy javában néztük az új csatornákat és Örültünk, hogy megszabadultunk a korábbi szolgáltatótól.

Csupán tisztánlátás végett: nekünk nem szükséges a digitális csatorna, megfelel az olcsóbb analóg is.

Még egy dolog, amelyről nem szól a válaszuk. Önök március 1-ével kívánták megszüntetni az 5 csatornát, azonban ezt egy héttel hamarabb megtették, sőt, olyan csatornákat is elvettek, amiről szó sem volt és nem is adtak tájékoztatást. Mire volt jó ez a partizán akció?
Somogyi Tibor,Debrecen

A TvNetWork Nyrt. válasza

A (nem is oly távoli) jövõ a digitális televíziózásé. Analóg sugárzás nem lesz, ezt váltja fel majd a digitális mûsorszórás, mely elsõsorban teljesen éles képet eredményez sok egyéb más hasznos funkciója mellett (interaktivitás, stb.).

Erre a változásra folyamatosan készülünk és erre a változtatásra a törvény is „kényszeríti” valamennyi szolgáltatót. A digitalizáció tehát elkezdõdött, kérjük ezek szíves tudomásulvételét, mely ilyen és ehhez hasonló változtatásokkal jár majd valamennyi szolgáltató körében


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában