Helyi közélet

2008.05.05. 17:08

Építészeti emlékeink – az óváros megőrzése

<p>Debrecen – Az MDF fontosnak tartja, hogy épített műemlékeink fennmaradjanak, és megfelelő állapotban a kor igényeinek megfelelően korszerűsítve hasznosítsuk, használhassuk azokat.&#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/varoskepunk/cn/haon-news-hbn_01-20080505-043959"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Városképünk [.pdf - 88KB]</B></A></p>

Czakó Sándor és Kántor Béla, a párt városi elnökségének két tagja a nemzeti műemléki nap (április 18.) alkalmából tartott tájékoztatón fogalmazott így.

Utaltak az Otthonos Debrecenért című prograjukra, melyben leírták: „az óváros megőrzése érdekében az épületek felújításának támogatásával egy időben indokolt az építési szabályok szigorítása és következetes betartatása.

A városkép megóvása a tervtanács urbanisztikai szempontokat hatékonyabban érvényesítő jogkörének bővítését is megkívánja.”

– Nem célunk, hogy egy-egy városrészből skanzent csináljunk, de ellene vagyunk a dózer-szemléletnek – hangzott el. Felhívták a figyelmet a Péterfia u. 13-25. szám alatt lévő épületegyüttesre, a Régi Posta Étteremre, s hogy ne fordulhasson elő a Medgyessy sétány 4. számúhoz hasonló eset.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában