Gyerekprogram

3 órája

Izgalmas programokkal készül a Vojtina Bábszínház

Nem unatkoznak a legkisebbek sem a hétvégén. Ezekkel készül a Vojtina Bábszínház.

Haon.hu

Vojtina Bábszínház új előadással készül

Forrás: Vojtina Bábszínház

Új előadással, A halhatatlanság csizmájával és az évad első Babusgatójával várja a családokat hétvégén a Vojtina Bábszínház. A frissen bemutatott produkcióban egy varázserejű csizma állítja élete legnagyobb döntése elé viselőjét, Csizmás Gyurit. Egy hihetetlen, de igaz történetben, amely a Vojtina keresztségben A halhatatlanság csizmája címet kapta, az a nagy kérdés, hogy a szerelem, vagy az örök élet mellé tegyük-e le a voksunkat. Melyiket válassza Csizmás Gyuri? A dilemma kiváltója Irmuska, aki bizony nem viseli a halhatatlanság erejével bíró bűzös csizmát, így Gyurinak nincs más választása: választania kell. Ennyi a mese, de hát addig ördög és pokol, meg a falusiak hátráltatják hősünket, nem beszélve arról, hogy Debrecen vásárában még a tükrös szívet is meg kell szereznie az emberlányának, aki elrabolta Gyuri szívét – számolt be róla a bábszínház.

Vojtina Bábszínház új előadással készül
Vojtina Bábszínház új előadással készül
Forrás: Vojtina Bábszínház

A történetben a Vojtina bábművésze, Mercs Máté Péter állít emléket legendás nagyapjának. A családi legendárium és a bábszínész ötlete alapján Markó Róbert írta a szövegkönyvet és rendezőként is jegyzi a produkciót. Az előadást 2024. szeptember 22-én vasárnap 10 órától játsszák a Vojtina Kálvin téri Nagyszínpadán.

Ugyanekkor hívják a legapróbbakat is babusgatásra, vagyis önfeledt játékra, éneklésre és mondókázásra egy barátságos térben, a Játszószínházban. A vasárnapi, 22-ei alkalmon kívül 20-án pénteken és 23-án hétfőn 10 órától is lesz Babusgató, amelyre három hónapos kortól hároméves korig várják a gyerekeket.  

A fotókat Csatáry-Nagy Krisztina készítette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában