Jegesmedve díj

2 órája

Vándordíjjal állítanak emléket a fiatalon elhunyt debreceni színésznek

Nagy László Zsolt egy színházi előadás közben esett össze, az életét már nem tudták megmenteni. Egykori társulatának tagjai továbbra is őrzik emlékét.

Haon.hu

Vándordíjjal állít emléket egykori színésze előtt a debreceni Csokonai Nemzeti Színház, a díjat elsőként Papp István színművész vehette át – közölte Facebook-oldalán az intézmény. Mint írják, a Kiss Gergely Máté által alapított Jegesmedve díj, a 2010-ben elhunyt debreceni színész, Nagy László Zsolt emlékezetes epizód szerepét idézi. A Jegesmedvét – névadójához híven - minden év szeptember 13-án olyan színész veheti át, aki „zord körülmények közt, vékony jégen is képes vadászni a színpadon az igaz pillanatokat”. 

A díjat elsőként Papp István színművész vehette át
A díjat elsőként Papp István színművész vehette át
Fotó: Tóháti Szilvia Klaudia / Forrás: Facebook / Csokonai Nemzeti Színház

Az üvegfúvással készült szobrocska vándordíj, a társulat legidősebb tagjának ajánlásával minden évben olyan művész kapja, aki színpadi játékával bizonyítja, hogy ismeri a „jegesmedveség” titkát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában