Helyi közélet

2013.05.31. 15:24

És akkor ellepték a méhek az asztalokat…

Fekete felhőként érkezett a raj a Kossuth tér felől, s nagy riadalmat keltett.

Fekete felhőként érkezett a raj a Kossuth tér felől, s nagy riadalmat keltett.

Debrecen. Egyszer csak azt láttuk, hogy egy fekete felhő közelít a Kossuth tér felől, majd hirtelen mindent elleptek a méhek. Nagyon megijedtünk, mozdulni is alig mertünk. Aztán szóltunk a rendésznek, hogy csináljon valamit, hívja a katasztrófavédelmet. Közben az egyik „vezérméh” beszállhatott a ház résébe, mert hirtelen mind oda kezdett gyűlni, hatalmas fürtben lógtak a falon. Mindez fél tizenegy körül történt, percek alatt – idézte fel a történteket Gyurik János és felesége péntek délben.

Még okozhatnak gondot

Eközben a Csapó utca és a Dósa nádor tér sarkán álló társasház falára – emelődaru kosarában állva – egy fehér dobozt szereltek a szakemberek. Mint később megtudtuk egy rajládát, melybe – reményeik szerint – beköltöznek majd a belvárosba téved méhek. – Két-három napba is beletelik, mire átköltöznek. De az is előfordulhat, hogy nem mennek bele, vagy tovább repülnek – válaszolt kérdésünkre Harangi Levente méhész, akit a katasztrófavédelem munkatársai telefonon riasztottak a helyszínre. A méhész először vett részt ilyen akcióban, ám mozdulatain mindez nem látszott, biztos kézzel szerelt.

Mint mondta, a ezek háziméhek voltak, s nem tudni mitől rajzottak ki, de ő eddig még nem hallott olyan esetről, hogy a belvárosba tévedtek volna.

– Szerencsére nyugodtak voltak, de még okozhatnak gondot – jegyezte meg Harangi Levente, hozzátéve: az allergiásoknak ajánlott elkerülni a környéket.

Honnan jöhettek? – kérdeztük. – Valószínűleg valamelyik környékbeli méhésztől, de nem fogja észrevenni a hiányukat.

HBN-FÁ



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában