2015.12.14. 14:55
A nap receptje: Bundás karaj
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Karaj – egy kicsit másképp.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Karaj – egy kicsit másképp.
Recept: Bundás karaj
Hozzávalók: 1 kilogramm sertéskaraj, 4 tojás, 10 dekagramm liszt, 1 deciliter tejszín, 2 deciliter sör, 1 csomó leveszöldség, só, szemes bors, delikát, a kisütéshez olaj.
Elkészítés: A karajt kicsontozom. A húst, a csontot, a megtisztított, nagyobb darabokra vágott leveszöldséget fazékba teszem. Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Sóval, szemes borssal ízesítem, majd fedő alatt megfőzöm. A húst a levesből kiveszem, kihűtöm és felszeletelem. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a tejszínnel, a sörrel és a liszttel kikeverem, és vegetával fűszerezem. Végül hozzáadom a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ebbe a masszába mártom bele a hússzeleteket, majd bő, forró olajban kisütöm. A felesleges zsiradékot lecsepegtetem. Friss vegyes salátával körítem.