2016.09.25. 16:31
A káposztára koncentráltak
Hajdúhadház - Óriási érdeklődés mellett zajlott a hétvégén Hajdúhadházon a Káposztás Napok.
Hajdúhadház - Óriási érdeklődés mellett zajlott a hétvégén Hajdúhadházon a Káposztás Napok.
A háromnapos gasztronómiai fesztivál célja, hogy felelevenítse a település régi időkre visszanyúló, a káposztatermesztéssel és feldolgozással kapcsolatos hagyományait, szokásait, hogy átörökítse azt a fiatalabb generáció számára.
A rendezvény keretében vasárnap tartották a főzőversenyt, melynek fő szabálya, hogy valamilyen formában káposzta kerüljön az ételekbe. Több tucatnyi üstben, fazékban, bográcsban, tepsiben készült például a töltött- és a toros káposzta, rotyogott a paradicsomos káposztával kínált birkapörkölt, sültek a káposztás lepények.
Azok, akik már teli rakták a hasukat, jól szórakozhattak egyebek mellett a Kowalsky meg a Vega, valamint a United koncertjén. A jó hangulatról többek között Csonka András és Kovács Lázár chef gondoskodott.
HBN-OCs