Helyi közélet

2017.02.20. 12:48

A nap receptje: bonbon, házilag

Debrecen, Derecske, Miskolc, Nyíregyháza - Csak hatféle hozzávaló kell hozzá, no meg egy jól működő fagyasztó.

Debrecen, Derecske, Miskolc, Nyíregyháza - Csak hatféle hozzávaló kell hozzá, no meg egy jól működő fagyasztó.

Hozzávalók:

  • 40 dkg dióbél
  • 15 dkg mazsola
  • 20 dkg porcukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • fél dl rum
  • tortabevonó
  • Elkészítés:

    A dióbelet a mazsolával együtt ledaráljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a narancs héját és a rumot. Alaposan összedolgozzuk, majd egy szilikon bonbonkészítő formáit megtöltjük vele, és lefagyasztjuk kb. fél órára. Közben a tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk, olaj nélkül. A megfagyott bonbonokat kivesszük a formából, és az olvasztott csokival kikenjük azt, majd visszatesszük bele a félkész bonbont, ügyelve arra, hogy ne maradjon benne levegő. Visszatesszük fagyasztóba, és egy 20 perc múlva fogyasztható.

    - Cseh Szilvia, Derecske -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában