2017.02.20. 12:48
A nap receptje: bonbon, házilag
Debrecen, Derecske, Miskolc, Nyíregyháza - Csak hatféle hozzávaló kell hozzá, no meg egy jól működő fagyasztó.
Debrecen, Derecske, Miskolc, Nyíregyháza - Csak hatféle hozzávaló kell hozzá, no meg egy jól működő fagyasztó.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A dióbelet a mazsolával együtt ledaráljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a narancs héját és a rumot. Alaposan összedolgozzuk, majd egy szilikon bonbonkészítő formáit megtöltjük vele, és lefagyasztjuk kb. fél órára. Közben a tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk, olaj nélkül. A megfagyott bonbonokat kivesszük a formából, és az olvasztott csokival kikenjük azt, majd visszatesszük bele a félkész bonbont, ügyelve arra, hogy ne maradjon benne levegő. Visszatesszük fagyasztóba, és egy 20 perc múlva fogyasztható.
- Cseh Szilvia, Derecske -