debreceni egyetem

2020.04.24. 15:09

Engler Ágnes lett a KINCS megbízott tudományos elnökhelyettese

Engler Ágnes egyetemi docenst, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Neveléstudományi Tanszékének vezetőjét nevezte ki a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) megbízott tudományos elnökhelyettesének Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere – írja a hirek.unideb.hu.

Fotó: unideb.hu

A család- és népesedéspolitikai kérdésekkel foglalkozó intézet több szálon is kapcsolódik a Debreceni Egyetemhez, ugyanis egyetlen vidéki egysége Neveléstudományi Kutatóközpont néven alakult meg 2019 márciusában a Debreceni Egyetem (DE) Bölcsészettudományi Karán. Engler Ágnes a helyi kutatóközpont vezetése mellett ezentúl a KINCS teljes kutatási tevékenységét igazgatja.

Engler Ágnes megalakulása óta irányítja a KINCS Neveléstudományi Kutatóközpontját. Munkatársaival, Deákné Dusa Ágnessel és Markos Valériával elsősorban a neveléssel és oktatással kapcsolatos kutatásokban vesznek részt, emellett az egyetemmel kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően oktatási tevékenységet folytatnak, kurzusokat szerveznek, és közös konferenciákat rendeznek.

„A KINCS tudományos elnökhelyetteseként az Intézetben folyó kutatásokat, elemzéseket koordinálom, felelek kiadványainkért, valamint gondoskodom a különböző előterjesztések, szabályozási koncepciók, jogszabály módosítási javaslatok tervezeteinek véleményezéséről”

– mondta a hirek.unideb.hu portálnak Engler Ágnes.

A KINCS frissen kinevezett tudományos elnökhelyettese hangsúlyozta: a névadó Kopp Mária szellemi örökségének megfelelően olyan tevékenységet végeznek, amellyel egyrészt a tudományos eredményeket gazdagítják, másrészt az eredmények felhasználásával hozzájárulnak a családpolitikai intézkedések előkészítéséhez, a családok és a népesedés ügyét szolgáló intézkedésekhez.

Fotó: unideb.hu

- Mindezek elméleti és gyakorlati hasznosítása különleges lehetőséget biztosít a tudomány, a szakpolitika, az érintett szakterületek, köztük az oktatás, az egészségügy, a szociális szféra és a civil szervezetek szoros és hatékony együttműködéséhez annak érdekében, hogy nemzetünk demográfiai mutatói javuljanak, a családok harmonikusan működjenek – hangsúlyozta Engler Ágnes.

Engler Ágnes megbízott tudományos elnökhelyettesi kinevezése 2020. április 15-től érvényes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában