Tábor

2023.08.19. 09:46

Honvédelmi tábor Hajdúnánáson: különleges jutalmat kapott a legjobb diák

Dandé Melinda

A katonai élet rejtelmeibe vezették be a fiatalokat

Forrás: honvédség-archív

A MH. 2. Vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 3. Területvédelmi Zászlóalj hagyományőrző honvédelmi tábort szervezett augusztus elején Hajdúnánáson.

A mozgalmas hét során 30 gyermek ismerkedhetett meg hazánk történelmi múltjának izgalmas részleteivel, harcászati hagyományaival, különböző történelmi korok fegyverzetével, korhű ruházataival, szokásaival. Mónus József harmincszoros világrekorder, tízszeres világbajnok íjász távlövő tartott bemutatót, ahol a fiatalok ki is próbálhatták magukat a nagy koncentrációt igénylő sportágban. A tábor egyik legszínesebb mozzanata volt a hungarikumnak számító magyarszablyavívás-előadás, melyet a Magyar Szablyavívó Iskola képviseletében Szél Gábor oktató mutatott be.

A kadétok látogatást is tettek a Hajdúk Világtalálkozóján, ahol részt vettek a Bocskai Angyalai Hajdúcsapat Hagyományőrző Egyesület által tartott tárlatvezetésen Bocskai István koráról. De jártak a sárospataki Rákóczi-várban, valamint elsajátíthatták a katonai alapismereteket. A hét zárásaként az obsitok és érmek kiosztása következett, illetve a kiemelkedő teljesítményt elért kadétokat a tábor vezetősége kupákkal díjazta,

a legjobb táborozó pedig egy igazi barettsapkát is kapott.

– Nagy örömmel tölt el, hogy idén is ennyi lelkes fiatalt vezethettünk be a katonai élet rejtelmeibe és ismertethettük meg velük hazánk színes történelmi múltját, felmenőink harcászati örökségét, hiszen a múlt hagyományainak ismerete, tisztelete és ápolása nélkülözhetetlen része  jövőnk építésének – nyilatkozta Perge János százados, a tábor vezetője.

Perge János százados a táborozókkal és az előadókkal
Forrás: honvédség-archív

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában