A bölcsődék napja

2024.04.22. 15:21

Közös énekkel hívták a napot a debreceni bölcsődei dolgozók – fotókkal, videóval

Villámcsődülettel ünnepelték a bölcsődék napját a Debrecen Megyei Jogú Város (DMJV) Egyesített Bölcsődei Intézményének munkatársai április 22-én, hétfőn a debreceni Dósa nádor téren.

Kosztin Éva

A bölcsődék napja alkalmából flashmobot tartottak debreceni bölcsődei dolgozók

Forrás: Kiss Annamarie

A Dósa nádor tér közepén a DMJV Egyesített Bölcsődei Intézményének énekkara foglalt helyet, és amikor felcsendült a Pál, Kata, Péter, jó reggelt kezdetű gyerekdal, három oldalról vonultak be és csatlakoztak az énekhez a villámcsődület többi résztvevői. A kisebb tömeggé duzzadt csoporttól halhattuk a Debrecenbe kéne menni, a Sárkány-paripán vágtattam, a Hopp Juliska, illetve a borús időre való tekintettel a Süss fel, nap! című klasszikusokat, amíg nagy, színes betűkből kirakták a Bölcsődék napja feliratot.

Debrecen Papné Gyöngyösi Katalin, a DMJV Egyesített Bölcsődei Intézményének vezetője haon
Papné Gyöngyösi Katalin, a DMJV Egyesített Bölcsődei Intézményének vezetője
Forrás: Kiss Annamarie

Napsütésben és szélviharban egyaránt jelen vagytok, köszönöm, hogy ebben az esőben is eljöttek mind a tizenhárom bölcsődénknek a munkatársai, a kisgyermek-nevelők, a dajkák és a konyhás nénik

 – intézte szavait a villámcsődület tagjaihoz Papné Gyöngyösi Katalin, a DMJV Egyesített Bölcsődei Intézményének vezetője.

A legnehezebb időkben is példaértékű munkát végeznek a bölcsődei dolgozók

– A legnehezebb időkben, a koronavírus idején is számítani lehetett rátok és ott voltak a családok mellett, példaértékű kiállást tanúsítva – köszönte meg Széles Diána, Debrecen alpolgármestere a bölcsődei dolgozók munkáját. – Bármelyik bölcsődében járok a városban, a szeretetet érzem, ezt nektek köszönhetjük. Nélkületek hiába építenénk bármilyen bölcsődét, a tartalmat ti adjátok – hangsúlyozta tevékenységük jelentőségét.

 – A bölcsődék napján azért énekelünk, mert szeretnénk a szülőknek elmondani, hogy a gyerekeket az énekekkel el lehet varázsolni. A gyerekeknek szükségük van az énekre, a szeretetre, az odafigyelésre, és ez nem megy a szülők nélkül, nem megy nélkületek – fogalmazta meg az alpolgármester.

A beszédek végén a bölcsődei dolgozók a Szélről legeljetek kezdetű dalra fakadva egyszerre lengették egyforma sáljaikat. Mint Jeneiné Salánki Andreától, a Margit Téri Tagintézmény vezetőjétől megtudtuk, a barackvirág színű kendőket a DMJV Egyesített Bölcsődei Intézményének logója díszíti. – Minden évben megünnepeljük a bölcsődék napját, ilyenkor nevelésmentes napunk van, nincsen gyermekellátás, közösen szakmai programokon veszünk részt, kirándulunk. A bölcsődében 39-en dolgozunk, mindenki itt van, éneklés után pedig bowlingozni megyünk – osztotta meg portálunkkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában