Jótékonyság

2024.05.30. 17:31

Hét számjegyű összeget adományoztak a debreceni gyermekklinikának a vadászok

Ismét a debreceni gyermekklinikát támogatta az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. Az adomány összege ezúttal mintegy 1,5 millió forint.

Nagy Emese

Nagy Tibor (balról), Szabó Tamás és Fejes László az eseményen

Forrás: Molnár Péter

Immár több éves hagyománynak megfelelően adományt adtak át a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika vezetőjének az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. képviselői csütörtökön az intézmény könyvtárában. Az eseményen elhangzott, a társaság a jótékonysági vadászaton összegyűlt pénzből segíti a gyerekklinika gyógyító tevékenységét. A karitatív rendezvényt 2019 óta minden vármegyében megtartják, az adomány révén pedig a hazai egészségügyi intézményeket támogatják. A 2023-as jótékonysági vadászat adománya mintegy 1,5 millió forint. 

Fejes László (balról) jelképesen átadta Szabó Tamásnak az adomány összegét Debrecen haon
Fejes László (balról) jelképesen átadta Szabó Tamásnak az adomány összegét
Forrás: Molnár Péter

Az adomány összegből új eszközöket vásárolt a debreceni gyermekklinika

Szabó Tamás, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója, a Gyermekklinika Alapítványa Gyermekeinkért kuratóriumi elnöke háláját fejezte ki a társaság felé, hiszen ötödjére kap adományt a debreceni gyermekklinika. 

Minden évben több intézményt támogatnak, köztük minket is, és amikor minket támogatnak, akkor Északkelet-Magyarország gyakorlatilag legnagyobb gyermekgyógyászati centrumát erősítik. Minden egyes eszköz, ami ennek az ellátóhelynek a működéséhez hozzájárul, nekünk óriási segítség, így azok a EKG-val kiegészített kézi pulzoximéterek is, amit a másfél millió forintból meg tudtunk vásárolni; nagyon hasznosak lesznek

 – mondta.

Nagy segítséget jelentenek a gyermekklinikának a kis készülékek Debrecen haon
Nagy segítséget jelentenek a gyermekklinikának a kis készülékek
Forrás: Molnár Péter

Tizenegy éve működik a társaság programja

Fejes László, a társaság vezetője az átadón elmondta, a jótékonysági vadászatot minden évben december 27-én rendezik meg, országszerte 43 vadászati helyszínen (ebből Hajdú-Biharban Csökmő, Hajdúnánás és Polgár környékén), a bevételt pedig 25 kórház gyermekosztályai között osztják szét. Visszatekintett: a tavalyi vadászat rendkívül sikeres volt, hiszen összesen 51,2 millió forintot gyűjtöttek össze. Fennállásuk óta pedig összesen 221 millió forintot adományoztak gyermekosztályoknak, amivel nagy örömükre mintegy 200 ezer gyermek gyógyulásához járultak hozzá.

Nagy Tibor, Csökmő polgármestere hangsúlyozta, a harmadik jótékonysági vadászaton vannak túl. Amikor az elsőről tudomást szereztek, felvették a kapcsolatot a társasággal, és csatlakoztak a kezdeményezéshez. – Vadászok vagyunk, amit hobbiként is lehet emlegetni, de inkább életforma. Mindannyiunknak vannak gyerekei, így örültünk, hogy tudtunk csatlakozni a programhoz, ugyanis fontosnak tartjuk, hogy egy jó ügyet szolgáljunk – mutatott rá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában