Felsőoktatás

2024.07.12. 09:55

A második legjobb magyar egyetem a debreceni egy friss rangsor szerint

Haon.hu

Második alkalommal tette közzé idén az európai egyetemek ranglistáját a felsőoktatási intézményeket minősítő egyik legnagyobb nemzetközi szervezetnek számító Quacquarelli Symonds (QS), számolt be a VG.hu. A QS először 2023 őszén készített ilyen rangsort, ennek a második kiadását mutatták most be QS Europe 2025 néven. A listára a több mint 40 európai ország csaknem 3500 egyeteméből 684 került fel. Magyarországról összesen 15 intézmény, köztük a Debreceni Egyetem is szerepel a rangsorban.

debreceni egyetem qs rangsor
A Debreceni Egyetem a második legjobb magyar felsőoktatási intézmény
Forrás: Napló-archív

A legjobb magyar felsőoktatási intézmény az Eötvös Loránd Tudományegyetem lett, 18 helyet javítva a 190. pozíciót foglalják el. A hazai egyetemek közül második a debreceni, 36 hellyel léptek feljebb, így a 222. helyen állnak. Őket a Szegedi Tudományegyetem (228.), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (248.) és a Pécsi Egyetem (314.) követi. A teljes rangsort a VG cikkében olvashatják el.

 

 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában