Útfelújítás

2024.07.19. 10:51

Újabb utca útburkolata újult meg Debrecen belvárosában, parkolóhelyeket is kialakítottak

Teljes hosszában, 140 méteres szakaszon készült el a Tóth Árpád utca aszfaltozása.

Hajnal László

A felújított Tóth Árpád utca Hatvan utca felőli oldala

Forrás: Kiss Annamarie

Elkészült a Tóth Árpád utca nagyfelületű aszfaltozása, ezzel egy hét alatt három útépítési projekt zárult le Debrecenben. Orosz Ibolya Aurélia önkormányzati képviselő pénteken délelőtt a helyszínen számolt be a beruházás részleteiről. Mint mondta, a város vezetősége számára kiemelten fontos a közlekedésfejlesztés is, éppen ezért a Debrecen 2030 program keretében folyamatosan zajlanak a nagyfelületű aszfaltozások.

Elkészült a felújítás, megújult az utca
Elkészült a felújítás, megújult az utca
Forrás: Kiss Annamarie

Lakossági kérésre július elsején megkezdtük a felújítását a Tóth Árpád utcának, de előtte megvártuk, hogy a Fazekas Mihály Gimnázium diákjai leérettségizzenek, hogy ne zavarja őket a munkagépek zaja

– vázolta fel a képviselő. Hozzátette, a tervekben ugyan nem szerepelt, azonban a lakók igényeinek megfelelően az utcán parkolóhelyeket is kialakítottak. Orosz Auréliától megtudtuk azt is, hogy a fejlesztés 24 millió forintos önkormányzati beruházásból valósult meg, ebből az összegből az utca teljes hosszában, 140 méteren lemarták az elöregedett aszfaltréteget, a közműszerelvényeket szintre emelték, majd egy új kopóréteget kapott a burkolat.

Debrecen,
Aszfaltozás, sajtótájékoztató, tartja: Orosz Ibolya Aurélia,önkormányzati képviselő,
Hajdú-bihari Napló
Orosz Ibolya Aurélia önkormányzati képviselő ismertette a beruházás részleteit
Forrás:  Kiss Annamarie

A képviselő megköszönte a környékbelieknek a türelmet, egyúttal reményét fejezte ki, hogy a lakók és a debreceniek is biztonságosan és komfortosan tudják használni az utat.

A Tóth Árpád utcához hasonlóan elkészült szerdán a csapókerti Dugovics Titusz utca aszfaltozása is, valamint csütörtökön a Nagyerdei körút egy szakaszának felújításával is végeztek a szakemberek. A Campus Fesztivál után pedig a Simonyi útig tartó útszakaszon folytatódik a körút rendbetétele.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában