Közlekedés

2024.07.12. 10:29

Szépen kéri a debreceni autós, hogy így ne vezessünk a körforgalmakban

Kétszer is necces helyzetbe került mostanában a szabálytalankodók miatt. A történet főszereplője a Balmazújvárosi úti körforgalom.

Haon.hu

Kétsávos körforgalomban viszonylag gyakran tapasztalható jelenségről írt figyelemfelhívó posztot egy sofőr csütörtökön az egyik nagy debreceni Facebook-csoportba. Sorai szerint az utóbbi időben kétszer tarolták le emiatt a városban, az pedig, hogy nem történt baleset, csupán a reflexein múlt.

körforgalom debrecen
A történetek főszereplője a Balmazújvárosi úti körforgalom
Forrás: Napló-archív

Körforgalomban is van különbség külső és belső sáv között 

Kedves autósok! Azoknak írom, akiknek nem egyértelmű. Ha a belső sávból mész egy 2 sávú körforgalomba, akkor a körforgalom belső sávjába kell áttérned ugyanúgy, mint ha kereszteződésből kanyarodnál kétsávos útra. Lehet, hogy biztonságosabb azonnal átvágni a külső sávba, de akkor te tarolod le a külső sávban szabályosan haladót. Az utóbbi időben 2x taroltak le majdnem  emiatt a Balmazújvárosi úti körforgalomnál, szerencse hogy legalább én figyeltem és fékeztem

– szól az üzenet, amelyre több releváns hozzászólás is érkezett. „Az katasztrofa, az a körforgalom... Mennek össze-vissza, nem egyszer kellett már hárítanom balesetveszelyes helyzetet” – írta például egy másik sofőr. Az egyik kommentelő viszont arra panaszkodott, hogy a Mechwartnál, a Széchenyi utcára kanyarodó két sávnál is nagyon sokan a belső sávból a külsőbe kanyarodnak, az ott haladókat pedig átnyomják a buszsávba. Egy másikuk arra mutatott rá, hogy pont az így szabálytalankodók miatt alkalmaznak beton félgömböket a körforgalmakban.

Lényeg a lényeg, figyeljünk egymásra, és maradjunk a felfestésen belül, akár körforgalomban közlekedünk, akár nem.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában