Nagylelkűség

2024.08.05. 11:22

Ádin családja segítséget ajánlott a Duchenne-szindrómában szenvedő Dominiknak

A család a sorstársak segítését fontosnak tartja. Éppen ezért Ádin után újabb kisgyerek élete változhat meg gyökeresen.

Haon.hu

Mint arról portálunk is beszámolt már, Kneifel Ádin, az első magyar kisfiú, aki Duchenne-szindrómás gyerekként életmentő génterápiát kapott Dubajban. Mivel az utat a kisfiú szülei kitaposták, most Ádin sorstársai is jobb esélyekkel indulhatnak. A következő esélyes a 4 éves Sági Dominik lehet, akinek elsőként dobott mentőövet Ádin családja – számolt be róla hétfőn a Bors. Mint írták, egy igazi csoda valósult meg, mikor július 24-én Ádin megkapta a csodagyógyszert, amivel esélyt kapott egy teljes értékű életre. A Duchenne-szindróma gyógyíthatatlan, ám az időben megkapott terápia képes megállítani a betegség terjedését így megóvva a beteg aktuális állapotát. Az 1,3 milliárd forintos csodaszert egyelőre első magyarként kizárólag Ádin kaphatta meg, de hihetetlennek tűnő története másokat is inspirál, így egyre többen vágnak bele a lehetetlennek tűnő küldetésbe. A második szerencsés talán éppen a mindig mosolygós Sági Dominik lehet!

Ádin a napokban kapta meg a génterápiát
Ádin a napokban kapta meg a génterápiát
Forrás: Facebook / Együtt Ádin Kezét Fogva Alapítvány

Ádin után Dominik lehet a következő

Mint azt a Bors írja, a 4 éves Sági Dominik családja közel fél éve vágott bele a gyűjtésbe, de a csillagászati összeg elérése egyelőre csak álom marad, ugyanis nagyon lassan gyűlik az összeg. Bár 18 millió forint már megvan, egyelőre még nem látják a gyűjtés végét, pedig az angyalarcú kisfiúnak kizárólag ez az egyetlen egy esélye. Ha Dominik nem kapja meg időben a terápiát, a betegség szépen lassan elpusztítja a fiú izomzatát, ami végzetes és visszafordíthatatlan. Ádin édesanyja, Anikó számára a legfontosabb kisfia egészsége, ám azt is fontosnak tartja, hogy az általuk kitaposott ösvényen Ádin sorstársai is elindulhassanak, épp ezért úgy döntöttek, értük is harcolnak.

Sági Dominik lehet a következő, aki megkaphatja az életmentő kezelést
Sági Dominik lehet a következő, aki megkaphatja az életmentő kezelést
Forrás: Magánarchívum

Első lépésként a licitcsoportunkat Dominiknak adtuk, és, ahol csak tudjuk, felhívjuk a figyelmet az adakozás lehetőségére. Most elég zsúfoltak a napjaink, de igyekszünk a hazatérésünk után többet segíteni Dominikéknak 

– meséli a Borsnak Anikó, Ádin édesanyja, aki jelenleg még Dubajban van kisfiával, akit a kezelés után egyelőre még megfigyelnek.

Anikó nemcsak azért került közelebbi kapcsolatba Dominik édesanyjával Judittal, mert gyerekeik ugyan abban a betegségben szenvednek, hanem azért is, mert Anikó úgy érzi, Judit volt az, aki szívből tudott örülni a sikereiknek.

Dominik anyukája őszintén hálás nekünk, hogy kitapostuk nekik az utat és ennek a lehetőségét ő már a legelejétől megértette. Dominik szülei szívből örültek annak, hogy elkezdtük a Duchenne-szindrómát megismertetni az emberekkel, és annak is, hogy elkezdtünk gyűjteni erre a reményt adó terápiára

– magyarázza Ádin anyukája, aki szerint kizárólag egyesével van esélye célba érni a Duchenne-es gyerekeknek, hiszen a génterápia összege egy gyereknél is csillagászati összeg.

– Azért őket segítjük elsőként, mert mindig is örültek, ha elértünk valamit – zárja Anikó, aki abban bízik, hogy Ádin sorstársainak is sikerül időben összegyűjteni az összeget, hiszen ez az egyetlen egy gyógymód, ami esélyt adhat ezeknek a gyerekeknek egy teljes értékű életre, ami minden egyes embernek járna.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában