Jó hírek érkeztek

2024.07.29. 19:22

Megkapta a génterápiát a debreceni Ádin, akiért egy ország szorított

A család Dubajba utazott a kezelésre, a 3 éves kisfiú múlt szerdán kapta meg a gyógyszert. Ezt a napot Ádin második születésnapjaként ünneplik a jövőben.

Haon.hu

Még július közepén érkezett a jó hír, hogy összegyűlt az 1,3 milliárd forint a Duchenne-féle izomdisztrófiában szenvedő Kneifel Ádin génterápiájára, egy bő hónappal később a 3 éves debreceni kisfiú pedig már meg is kaphatta a kezelést a BorsOnline hétfői cikke szerint. A lap felidézi, Ádin családja már 1 éve gyűjtött, hogy kisfiuk teljes életet élhessen, a kezelésre végül egy titkos jótevőnek hála gyűlt össze a pénz. A kisfiú július 24-én kapta meg a csodagyógyszert Dubajban, ahol a terápiát megelőzően rengeteg vizsgálaton esett át. Ezek eredményei után rendelték meg a gyógyszert, amely pár nap alatt ért a helyszínre.

Kneifel Ádin megkapta a várva várt génterápiát Dubajban
Kneifel Ádin megkapta a várva várt génterápiát Dubajban
Forrás: Facebook / Együtt Ádin Kezét Fogva Alapítvány

Megható dolgot mondott Ádin, amikor elkezdődött a terápia

Ezzel Ádin lett az első magyar kisgyermek, aki megkapta ezt a gyógyszert – emelték ki a cikkben. A terápia lehetővé teszi, hogy a kisfiú izmai ne sorvadjanak tovább: állapotmegőrzést ígér, azaz Ádinnak nem kell kerekesszékbe kerülnie.

Ádin órákon keresztül nem szállhatott le az ágyról és előtte is hosszú órákat várakoztunk a szobában. Nagyon nehéz lelkileg amikor sír és mondja, hogy haza akar menni. Az infúzió elindításának pillanata ugyanakkor nagyon megható volt. Én nyomhattam meg a start gombot, majd Ádin megszólalt, hogy »Nekem van a szülinapom«. Azt hiszem ezt a napot valóban a második szülinapjaként ünnepelhetjük a jövőben

– részletezte Ádin édesanyja az Együtt Ádin Kezét Fogva Alapítvány Facebook-oldalán.

A család bízik benne, hogy a következő hetekben is minden vizsgálati eredmény rendben lesz, és mihamarabb hazatérhetnek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában