Megkapta a méregdrága kezelést

2024.08.23. 14:30

Folyamatosan erősödik a debreceni Ádin, aki egyre inkább hazavágyik

Megkapta a várva várt infúziót, most az kérdés, hogyan javul az állapota. Kneifel Ádin és családja Dubajba kellett, hogy utazzon a méregdrága génterápiás kezelésre, melynek eredményeiről Krucsó Anikó, a gyermek édesanyja számolt be a Haonnak.

Balogh Efraim

A debreceni Kneifel Ádin megkezdte a gyógytornát, folyamatosan javul az állapota

Forrás: Krucsó Anikó-archív

Hatalmas kétségek között indult a debreceni kisfiú története, ami hihetetlen fordulatot vett. Bizonyára sokan értesültek már arról, hogy összegyűlt a pénz a Duchenne-féle izomsorvadásban (DMD) szenvedő, debreceni Kneifel Ádin kezelésére, melyért horribilis árat, mintegy egymilliárd forintot kellett fizetni. A család nem adta fel, kb. egy éven keresztül gyűjtött az Együtt Ádin Kezét Fogva Alapítvány számlájára. Idén május közepén még „csak” 182 millió 912 ezer 160 forinton állt az egyenleg, amit végül egy titkos jótevő pótolt ki több mint egymilliárd forinttal… Na, de hogy is van most Ádin?

Kneifel Ádin, génterápia, Haon, Debrecen
Kneifel Ádin és édesanyja, Krucsó Anikó Dubajban 
Forrás: Krucsó Anikó-archív

Kneifel Ádin Dubajban kapta meg a génterápiás kezelést

Mivel a DMD-t csak génterápiás kezeléssel lehet gyógyítani, és Dubajból kaptak rá kedvező árajánlatot, elutaztak a keleti országba, ahol még a beavatkozást megelőzően rengeteg vizsgálat várt a 3 éves kisfiúra. 

Krucsó Anikó, Ádin édesanyja arról számolt be a Haonnak, hogy fia 4 hét várakozás után kapta meg az infúziót, július 24-én.

– Ezután 24 órán keresztül figyelemmel kísérték az állapotát, és hála Istennek nem volt semmi baj, majd egy hét karantén várt ránk a szállásunkon. Egyébként már azelőtt se mentünk szinte sehova, még boltba se, hogy beadták volna neki a csodagyógyszert, nehogy lebetegedjen az infúzió napjára – osztotta meg velünk Anikó. A 3 éves kisfiúnak sem lehetett egyszerű csak várni és várni, ugyanis édesanyja elmondása szerint, miután megkapta a szükséges szteroidot, annak és a bezártság hatására egyre inkább hazavágyott, és kortársai is hiányoztak neki.

Kneifel Ádin, génterápia, Haon, Debrecen
Ádin szíve szerint mindig játszana, és leginkább hazajönne – erre még egy kicsit várnia kell
Forrás: Krucsó Anikó-archív

Sikeres volt a génterápia, de még nem térhetnek haza Ádinék

Viszont pozitívak az eredmények, Ádin napról napra energikusabb, és mint Anikó elmondta, próbálnak mindent megtenni annak érdekében, hogy segítsenek fiuk nehézségeit átvészelni. Ez azért is fontos, mert előfordul, hogy a kisfiú a gyógytornákon is játszani szeretne, míg ezek az alkalmak más célra adattak.

Az infúzió napja óta heti két gyógytornán és egy vérvételen veszünk részt. Istennek hála az eredmények biztatóak, Ádin rengeteget erősödött. Bízunk benne, hogy továbbra is minden rendben lesz, és hamarosan mehetünk haza

– mondta Anikó. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában