Tervpályázat

2024.08.01. 11:30

Igazi szórakoztatónegyeddé válhat a debreceni Dósa nádor tér

Egyedülálló komplexum kialakítására tett közzé tervpályázati versenyfelhívást Debrecen önkormányzata. A tervezett Könnyűzenei közösségi kulturális központ kialakításának célja a város egyik legkorszerűbb szórakoztató- és kulturális szolgáltatójának létrehozása a Dósa nádor téren.

Bekecs Sándor

Tervpályázati hirdetményt tett közzé Debrecen önkormányzata. A Közbeszerzési Értesítő július 30-án megjelent versenyfelhívás szerint a cél egy könnyűzenei közösségi kulturális központ kialakítása Debrecen belvárosában. A központot a Dósa Nádor téren három ingatlan területén képzeli el az önkormányzat. Cél az, hogy integrált formában jelenjen meg egy olyan kulturális komplexum, amely magában foglal előadó- és koncerttermeket (beltéri és fedett udvari), vendéglátó- és szálláshelyet, valamint az azokat kiszolgáló tereket.

Igazi szórakoztatónegyeddé válhat a debreceni Dósa nádor tér
Igazi szórakoztatónegyeddé válhat a debreceni Dósa nádor tér
Forrás: Napló-archív

A Dósa nádor téri központ több célt szolgál

A projekt célja, hogy a Könnyűzenei közösségi kulturális központ a város egyik legkorszerűbb szórakoztató és kulturális szolgáltatójaként üzemeljen. A fejlesztés főbb elemei: 

  • új koncertterem, belsőépítészeti installációkkal, kiszolgáló terekkel,
  • meglévő vendéglátótér korszerűsítése és bővítése, elsődleges és másodlagos funkciók kialakítása a tervezési programban érintett épületegységekben,
  • fogyasztótér bővítményeként fedett udvar kialakítása önálló színpaddal, 
  • időszakos gyalogos kapcsolat létesítése a két köztér között,
  • szálláshely kialakítása.

Az érintett épületek a Dósa nádor tér 2. és 3. számok, valamint Liszt Ferenc utca 7. szám alatt lévő ingatlanok. 

A felhívás mellékletét képező tervezési program alapján keresi az önkormányzat a legjobb tervet és ez alapján a feladat tervezésére legalkalmasabb tervezőt, annak érdekében, hogy a kulturális központ fejlesztése a feltételeknek legjobban megfelelő, magas szintű építészeti és üzemeltetési megoldással épülhessen meg. A tervpályázatokat október 10-ig várják az elektronikus közbeszerzési rendszeren keresztül.

A belvárosban egyébként más mozgolódás is várható, mint arról már beszámoltunk, többek között épülne a Fórum II. is. 

A Dósa nádor térről nemrég költözött el a Napló-székház:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában