Akcióban a Nébih

2024.08.17. 11:38

Minden oké a Hajdú-Biharban árult növényvédő szerekkel

Országszerte ellenőrzött a Nébih, de Hajdú-Biharban nem találtak illegális és a hamis készítményeket. Két vármegyében viszont bírságoltak a nem megfelelő növényvédő szerek miatt.

Haon.hu

A kereskedőknél kapható és a termelőknél található növényvédő szereket is vizsgálták a növényvédelmi felügyelők a nyári szezonális ellenőrzés során. Az országszerte zajló vizsgálatok fő célja az volt, hogy kiszűrjék az illegális és a hamis készítményeket, számolt be a Nébih honlapja.

Növényvédő szereket ellenőrzött országszerte a Nébih
Növényvédő szereket ellenőrzött országszerte a Nébih
Forrás: illusztráció / MW-archív

A közlemény szerint a Nébih irányításával a vármegyei kormányhivatalok felügyelői összesen 224 ellenőrzést végeztek. szakemberek az esetlegesen hamis és illegális készítményeket szerették volna megtalálni. 

Összesen 600 ezres bírság a nem megfelelő növényvédő szerek miatt

A szakemberek a 224 ellenőrzésből mindössze 6 esetben tapasztaltak hibát, és indítottak eljárást hamis vagy illegális növényvédő szer forgalmazása, valamint felhasználása miatt. A hatóságok két vármegyében: Csongrád-Csanádban és Szabolcs-Szatmár-Beregben szabtak ki növényvédelmi bírságot. Előbbi vármegyében 500 ezer, míg utóbbinál 100 ezer forint összértékben.

A mellékelt táblázat szerint Hajdú-Biharban összesen 35 ellenőrézést végeztek a szakemberek. Ez a második legmagasabb szám a vármegyék közül.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában