Programajánló

2024.08.19. 22:38

Száguldó robikapák versenyeznek Pródon

Kétféle viadalra is nevezhetnek az érdeklődők a pródi fesztiválon. A fakanál és a robikapa egyaránt előkerül majd.

Haon.hu

Sajátos látványosságnak ígérkezik a robikapaverseny

Fotó: Illusztráció: MW-archív

Főző- és robikapaverseny lesz rendeznek Hajdúböszörmény Pród településrészén szeptember 7-én, szombaton – olvasható Hajdúböszörmény közösségi oldalán. Már reggel 7-kor indulnak az előkészületek a megmérettetésekre: először a főzésre készülő csapatokat, majd egy órával később a robikapa viadalra nevező versenyzőket várják a szervezők helyfoglalásra, regisztrációra, pályabejárásra. Apropó, nevezés: kizárólag egy futóval, gumikerekekkel és fékkel rendelkező robikapával lehet részt venni a futamokon, és arra is felhívják a szervezők a figyelmet, hogy mindenki a saját felelősségére lépjen pályára! A délelőtti órákban nyílik meg ifj. Hortó János Tűzpiros Szenvedély című kiállítása az iskola épületében, melynek megtekintése ingyenes.

robikapa Pród haon
Csak biztonságos robikapa mehet a pályára!
Fotó: Illusztráció: MW-archív

Miközben rotyognak az üstök, ugrálóvárban kapcsolódnak ki, vagy csillámtetkót festetnek magukra a gyerekek, Sándor László ütőegyüttese, illetve a Hajdúböszörményi citerások zenélnek majd, 12 és 13 óra között pedig Oláh Ernő debreceni séf zsűrizi az elkészült ételeket, és ezt ebéd fogja követni. Miután mindenki jóllakott, folytatódnak az egyébként délelőtt 10-kor kezdődő a robikapa futamok, a döntőt 15:30 órakor rendezik majd a tervek szerint, melyet gyorsulási verseny követ. És hát hogyan is érhetne véget a rendezvény tombolasorsolás nélkül…

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában