Helyi közélet

2024.08.26. 15:52

Így állnak most az építkezések Sárrétudvariban

Új piaccsarnokkal, inkubátorházzal és tájházzal is bővül a település. Sárrétudvari polgármestere tájékoztatott a folyamatban lévő fejlesztésekről.

Bekecs Sándor

A Költő Nagy Imre utca járdájának felújítása már elkezdődött Sárrétudvariban

Forrás: Kiss Tibor / Facebook

Nem álltak meg a fejlesztésekkel Sárrétudvariban, jelenleg egy új piac kialakításán, a bölcsőde bővítésén, utak és járdák fejlesztésén, valamint egy inkubátorház építésén is dolgoznak a településen – tájékoztatott megkeresésünkre Kiss Tibor polgármester. Mindezek mellett uniós forrásból elkészülhet a Kossuth utcai leállósávok kialakítása és gyalogátkelőhelyek kialakítása, tájház építése és egy mobilszínpad telepítése.

A Költő Nagy Imre utca járdájának felújítása már elkezdődött Sárrétudvariban
A Költő Nagy Imre utca járdájának felújítása már elkezdődött Sárrétudvariban
Forrás: Kiss Tibor / Facebook

Egymilliárd forintból fejlesztenek Sárrétudvariban

– A beruházások összértéke mintegy 1 milliárd forint. Jelenleg a járdaépítések zajlanak, de bízunk benne, hogy még idén elindulhat a többi beruházás is, melyek várhatóan a következő év végére be is fejeződnek – mondta a településvezető. Mint kifejtette, egy korszerű piaccsarnok építésével a helyi és kézműves termékek megjelenését kívánják előmozdítani és támogatni. Az inkubátorházat Sárrétudvari központjában lévő kihasználatlan épületben alakítják ki, melyben irodák, konferencia terem és közösségi tér kap helyet. 

Az új tájház méltó hellyel szolgál majd a meglévő néprajzi gyűjteményünk elhelyezésére, illetve az épület környezetében telepítjük a szabadtéri színpadot

 – emelte ki Kiss Tibor.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában