Atlétika

2024.09.13. 15:05

Nehéz helyzetben próbálnak helytállni a debreceni atléták

Szeptember 14. és 15. között a fővárosban rendezik az Atlétikai Magyar Csapatbajnokságot.

Haon.hu

A hazai klubok három divízióban mérik össze erejüket a hétvégi versenyen, mindegyikben 16 csapat szerepel. A kétnapos csapatbajnokságon a DSI Debrecen atlétái is rekortánra lépnek a Lantos Mihály Sportközpontban. Csapatuk idén a CSB2 divízióban gyűjtögetheti a pontokat és ha sikerül az első három hely egyikén zárni a versenyt, a következő évben ismét az 1-es divízióban mérettethetik meg magukat– olvasható a DSI honlapján.

Klekner Hanga távolugrásban is próbál majd pontokat bezsebelni a csapatbajnokságon
Klekner Hanga távolugrásban is indul a csapatbajnokságon
Forrás: Nemzeti Sport-archív

A DSI Debrecenből három bajnok is hiányzik majd. A rúdugró olimpikon, Klekner Hanga viszont távolugrásban is próbál majd pontokat bezsebelni a csapatbajnokságon.

Fiatal kerettel vesznek részt a versenyen, U18-as és U20-as kiválóságaik is tagjai a csapatnak. Lesznek, akik több számban is rajthoz állnak.

Sajnos magyar bajnokaik, Kozák Luca, Kerekes Gréta és Szilágyi Réka nem lehetnek ott a viadalon, gátasaik sérültek, míg gerelyhajítójuk még nem épült fel. Fiataljaik ismét bizonyíthatnak és biztosak abban, hogy mindent meg fognak tenni azért, hogy csapatuk minél előkelőbb helyen zárja a csapatbajnokságot.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában