Traktorhúzó Kupa

2024.08.09. 20:18

Hatalmas gépszörnyek gördültek be Hajdúböszörmény főterére – fotókkal, videóval

Bulikamionok, autó méterű kerekeken guruló traktorok, pöfékelő veteránok vonultak végig a hajdúvároson.

Hajnal László

Sok érdeklődőt vonzott a traktorok sokasága

Forrás: Kiss Annamarie

Hivatalosan is kezdetét vette pénteken este a Hajdú Nemzetközi Traktorhúzó Kupa, egyelőre csak a bemelegítésként vonultak végig a verseny előestéjén a több száz tonnányi monstrumok Hajdúböszörményben, a nagykörúton a Bocskai tér felé.

Hatalmas traktorok vonultak végig Hajdúböszörményen
Hatalmas traktorok vonultak végig Hajdúböszörményen
Forrás: Kiss Annamarie

A Traktorkarneválon a gépszörnyek érkezése előtt a Kossuth utcai rendőrség épülete előtt Ficsor László, a Traktorhúzó Egyesület elnöke és Kiss Attila polgármester köszöntötte a lelátón és a utcán gyülekező tömeget. Jelen voltak a Európa legnagyobb traktoros rendezvényének, a holland Made városában megrendezett tractor pullingnak a szervezői és résztvevői, a versenycsapatok képviselői és a böszörményi rendezvény támogatói is.

Elsőként az öt ország 18 versenyzője szelte keresztül a főutcát, a látványos, feltuningolt gépeket kamionokon vonultatták fel, egyelőre a szombati napra tartogatták a lóerőt. Az ártalmatlannak tűnő, óriási gépszörnyek viaszos kasznija meg-megcsillant, türelmetlenül várva, hogy egy nappal később a versenypályán brutális erővel csapódjon a sár. A kamionokon tombolt a buli, a kísérőcsapatok konfettivel, szerpentinnel szórták be az aszfaltot, miközben ordítottak a hangalakból a jobbnál jobb rock klasszikusok.

Adrenalindúsra sikerült a traktoros felvonulás

Felvonultak a legmodernebb mezőgazdasági vontatók, tekintélyt parancsoló kerekekkel, akadályt nem ismerő lánctalpakkal, olyan vadul kürtölve, hogy az emberek füléből jajveszékelve menekült a füldugó. A zöld monstrumokat a veterán traktorok követték, nyergükben a nagy öregek Böszörményből, Hajdúnánásról. A sokat látott járgányok húsz lóerővel pöfékelve, de még mindig rendíthetetlenül hirdették: korántsem járt el felettük az idő.

A traktorok mellett kamionok is vonultak
A traktorok mellett kamionok is vonultak
Forrás: Kiss Annamarie

Megjelentek végül a teherautón szállított filagóriák, kerti bútorok is. Háromgenerációs családok integettek rajtuk, némelyiken a vacsora főtt, másokon pedig koccintottak az ünnepi hangulatra. A hangulat a tetőfokán volt, méltó megalapozása a kétnapos traktorhúzó bajnokságnak.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában